Pôvodná ponuka už bohužiaľ vypršala. Prezrite si jej detaily.

Forma na betónové chodníky – Majster Dlaždič

Spýtajte sa nás na čokoľvek k ponuke

Často sa pýtate

Ako objednať tovar
Renáta Škulavíková

Dobrý deň, chcela by som sa informovať, či pri chodníku so šírkou 80 cm stačí pri betónovaní jedna forma, alebo treba 2 kusy.
Ďakujem.

Zlavomat.sk

Dobrý deň Renáta,

stačí Vám jedna forma.

Prajem príjemný deň

Ada

Dobrý deň, v predchádzajúcich odpovediach je to jasné ako treba postupovať , len by som chcela vedieť či musí byť chodník vysypaný štrkom , pretože na tom videu sa mi to nezdá a či môžem použiť zmes ktorú bežne dostať v predajniach , ktorú treba už len zamiešať s vodou . Ďakujem

Zlavomat.sk

Dobrý deň,

vysypanie chodníka štrkom je odporúčané výrobcom, aby chodník zvládol vyššiu záťaž a mal dlhú životnosť (čím vyššia záťaž, tým viac štrku – napr. chodník pred garážou).

Nejlepší podklad je teda zhutnený štrk, ale zákazníci betónujú aj na slabšiu betónovú vrstvu cca 5–7cm + výška formy v jednom kroku piamo na hlinu.

Áno, možete použiť betón z predajne, ktorý je pomerovo vyvážený, vyjde drahšie ako keď si ho namiešate z piesku a cementu samostatne.

Ďakujeme a prajem príjemný deň.

Ina

Dobrý deň, chcem sa spýtať, an akom princípe vlastne sa stouto formou pracuje. zatlačim ju do zeme, vylejem betónom a to je všetko? keď budem formu vyberať, nebude sa betó lámať?

Zlavomat.sk

Dobrý deň Ina,

Miesto, kde chodník chystáte postaviť, vysypete štrkom, vyrovnajte a zhutníte. Na štrk potom položíte formu, ktorú vylejete betónom (betón musí mať hustejšiu konzistenciu). Betón zhutníme a povrch uhladíme. V daný moment môžete formu zdvihnúť a položiť ju tesne vedľa, kde postup zopakujete.

Špeciálny plast sa k betónu neprichytáva a nebude sa lámať. Každopádne až budete s prácou hotoví, plast opláchnite vodou.

Škáry chodníka vysypte pieskom alebo štrkom. Ak bude podložia pracovať, nikdy nedôjde k prasknutiu chodníka, pretože škáry tieto pohyby vstrebajú.

Ďakujeme za príspevok a prajem príjemný deň

Peter Šimon

Zdravím, je to originál so zárukou, že sa betón nebude lepiť na formu. Dočítal som sa, že existujú formy na ktoré sa betón lepí.

Zlavomat.sk

Dobrý deň Peter,

forma je vyrobená zo špeciálneho nepriľnavého materiálu, priamo určeného na danú prácu, betón sa k plastu nechytá. Po skončení práce je dobré vždy formu opláchnuť vodou.

Doležité je predovšetkým správne umiešanie betónu (hustejší), preto Vám záruku nemože poskytnúť žiaden výrobca, keďže nemože ovplyvniť konzistenciu umiešaného betónu.

Ďakujeme za príspevok a prajem príjemný deň

Otázky k tejto ponuke sú už uzavreté. Ak nám chcete poskytnúť spätnú väzbu, prosím kontaktujte nás.

Hore