Ponuku Škola sabráže s ochutnávkou vín s WINE EXPERT môžu zakúpiť iba osoby staršie ako 18 rokov.

Pôvodná ponuka už bohužiaľ vypršala. Prezrite si jej detaily alebo objavte ďalšiu.

Škola sabráže – otváranie vín šabľou a ochutnávka vín s WINE EXPERT

4,9 / 5 WINE EXPERT Bratislava - Záhorská Bystrica  (mapa)

Nenechajte si ujsť nové ponuky podniku WINE EXPERT

Postrážime, aby vám už žiadna nová ponuka neutiekla.

 Upozorniť na nové ponuky

Podobné ponuky, z ktorých si určite vyberiete

Zobraziť viac podobných ponúk

Zobraziť pôvodnú ponuku

Prehľad ponuky

5,0

ako vzdy super imformacie a obsluha

Martin
Pod vedením majstra SR v someliérstve a sabráži
Odbornosť a profesionalita na najvyššej úrovni
Podnik s vynikajúcimi hodnoteniami od zákazníkov
Varianty (1)
Pod vedením majstra SR v someliérstve a sabráži
Odbornosť a profesionalita na najvyššej úrovni
Podnik s vynikajúcimi hodnoteniami od zákazníkov

História sabráže sa tiahne údajne už od čias napoleónskych vojen, kedy na klasické otváranie fliaš nebol čas. Teraz je to práve čas, ktorý si pri tomto neštandardnom otváraní šampanského treba užiť.

Nazrite sa do sveta tých najlepších vín vo WINE EXPERT a naučte sa otvárať ich pomocou skutočnej šable, alebo tento zážitok doprajte niekomu ako vianočný darček!

Sabráž je technika otvárania vín šabľou, pri ktorom sa odsekne hrdlo fľaše aj s korkom. Tento netradičný, slávnostný a zároveň nebezpečný spôsob otvárania „bubliniek“ (sektu, šampanského či prosecca) je vhodný pri rovnako výnimočných udalostiach a oslavách. Pri sabráži treba brať do úvahy teplotu sektu, kvalitu skla a správny uhol seku. Okrem šable sa používajú aj sekery, meče či dokonca golfové palice. Správne vykonaná sabráž nezanechá v sekte žiadne čiastočky skla.

Školou sabráže vás bude sprevádzať niekoľkonásobný majster Slovenska v someliérstve a sabráži Tomáš Vyšvader, profesionálny someliér z WINE EXPERT, ktorý na Slovak Food Festivale prekonal rekord, keď odsabrážoval obrovský 12-litrový sekt Ferrari. Zároveň sabrážou 7 fliaš s rôznym objemom vytvoril nový rekord.

Na školení sa dozviete niečo málo o histórii a vzniku tejto metódy otvárania fliaš. Pripravenú budete mať fľašu správne vychladeného šumivého vína, ktorú si po dôkladnom zaškolení a BOZP sami vlastnoručne odsabrážujete.

Súčasťou zážitku bude, samozrejme, aj samotná komentovaná ochutnávka sabrážovaného prosecca La Tordera, ako aj bieleho, červeného a ružového vína na prípitok spolu s pochutinami – syrom a šunkou.

Celý tím vo WINE EXPERT je spojený láskou k vínu a skladá sa z tých najlepších someliérov. WINE EXPERT je dlhodobým partnerom Asociácie someliérov Slovenskej republiky, popredných vinárstiev nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. 

Hore