Pôvodná ponuka už bohužiaľ vypršala. Prezrite si jej detaily alebo objavte ďalšiu.

Zážitková degustácia „Hot Pot“ v čínskej reštaurácii Peking pre 4 alebo 8 osôb

4,3 / 5 Reštaurácia Peking Bratislava - Ružinov  (mapa)

Nenechajte si ujsť nové ponuky podniku Reštaurácia Peking

Postrážime, aby vám už žiadna nová ponuka neutiekla.

 Upozorniť na nové ponuky

Podobné ponuky, z ktorých si určite vyberiete

Zobraziť viac podobných ponúk

Zobraziť pôvodnú ponuku

Prehľad ponuky

4,0

jednoznačne polievka!!! Ale aj druhý chod bol vynikajúco pripravený a ochutený

Jozef
Vysoká čínska gastronómia aj na Slovensku
Nevšedný zážitok zo spoločného stolovania
Tradičná čínska receptúra
Varianty (2)
Vysoká čínska gastronómia aj na Slovensku
Nevšedný zážitok zo spoločného stolovania
Tradičná čínska receptúra

Vedeli ste, že spoločné stolovanie v Číne má prísne pravidlá a vlastnú etiketu? Doprajte si kultúrno-gastronomický zážitok v luxusnom salóniku čínskej reštaurácie Peking. Najlepším kuchárom v tomto prípade nebude hlad, ale práve VY!

Čínska gastronomická kultúra má veľa rôznych podôb vo všetkých regiónoch najľudnatejšej krajiny sveta. Jednou z nich je aj spoločné stolovanie za špeciálnym okrúhlym stolom, počas ktorého si sami naberáte ingrediencie a tie si tepelne upravujete v kotlíku s mäsovým vývarom, aby ste si ich mohli vychutnať čo najčerstvejšie. Tento okrúhly stôl má 2 poschodia – na hornej časti stola sú umiestnené všetky ingrediencie na tepelnú úpravu a na prípravu zmesí prílohových omáčok. Na jeho dolnej časti máte okrem svojho taniera a misky na jedenie aj varnú platňu, na ktorej sa vám neustále varí mäsový vývar v kotlíku – a práve v ňom si môžete pripraviť všetky lahodné pokrmy.

Konečná príprava jedál trvá nanajvýš zopár minút, no celkové hodovanie časovo presiahne aj 1,5 až 2 hodiny. Vychádza to aj zo zvyku, že vychutnávanie dobrého jedla týmto spôsobom je často spojené s obchodnými rokovaniami businessmanov, ktorí veria, že najlepší obchod uzatvoria, keď so svojím obchodným partnerom „zlomia spoločný chlieb“. 

Základné pravidlá stolovania v čínskom salóniku zobrazíte kliknutím TU.

Ako si správne pripraviť ingrediencie zo stola?

Pred samotným varením si každý účastník namieša prílohovú omáčku z pastových zmesí a byliniek do vlastnej misky. Do tejto misky si potom môžete namáčať uvarené dobroty, ktoré majú aj po úprave vo vývare stále svoju pôvodnú chuť – omáčka slúži na dochutenie.

Čas prípravy jednotlivých surovín v horúcom mäsovom vývare z bravčových rebierok a zeleniny je rôzny – od zopár sekúnd po cca 7 – 8 minút. Jednotlivé dĺžky prípravy vám ochotne vysvetlí príjemný personál. Do kotlíka si ich naberáte pomocou paličiek a aby sa vám z neho lepšie vyberali, môžete použiť malú naberačku so sitkom.

Alergény
1

Obilniny obsahujúce lepok

pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridné odrody a výrobky z nich

2

Kôrovce

a výrobky z nich

3

Vajce

a výrobky z nich

4

Ryby

a výrobky z nich

5

Podzemnica olejná (Arašidy)

a výrobky z nich

6

Sójové bôby (Sója)

a výrobky z nich

7

Mlieko

a výrobky z neho

8

Škrupinové plody

mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu orechy, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a výrobky z nich

9

Zeler

a výrobky z neho

10

Horčica

a výrobky z nej

11

Sezamové semená (Sezam)

a výrobky z nich

12

Oxid siričitý a siričitany

v koncentráciách vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjadrené SO2

13

Vlčí bôb (Lupina)

a výrobky z neho

14

Mäkkýše

a výrobky z nich

Upozornenie:

Informácie o alergénoch sú poskytované priamo poskytovateľom tejto ponuky, nie spoločnosťou Slevomat.cz, s.r.o. – organizačná zložka Slovensko. Poskytovateľ nesie výlučnú zodpovednosť za správnosť týchto informácií. V prípade ďalších otázok na zloženie či alergény kontaktujte priamo poskytovateľa ponuky. 

Hore