Pôvodná ponuka už bohužiaľ vypršala. Prezrite si jej detaily alebo objavte ďalšiu.

Dopestujte si hríby vo vlastnej záhrade

Spýtajte sa nás na čokoľvek k ponuke

Často sa pýtate

Ako objednať tovar
Natália

Tak toto veru zaujalo aj mna.. objednala som tieto huby a teraz ako tak čítam tak nevyrastu všetky? tak to čo je potom za podvod?

Zlavomat.sk

Pekný deň Natália. Nie je to podvod. Odporúča sa zasadiť viac balení z toho dôvodu, že v každom balení sú jeden-dva druhy dominantné ktoré prerazia tie ostatné.

Peter

Moja otázka je skôr pripomienka. Pokiaľ mám vedomosti a to nie som odborník tak uvedené huby – presnejšie hríby sa nedajú „umelo“ vypestovať a rastú len v prirodzenom prostredí. Naozaj som nepočul, aby niekto vypestoval dubák alebo kozák

mirka

10 g balenie je velmi malo, ak treba nakupit viac. Teraz sa mi potvrdilo, ze zlavove portaly su hlavne o propagacii, nie o nizsej cene.

Peter

Toto skutočne nefunguje!!! A podľa mňa ide tiež o podvod. Huby z toho zoznamu, ako hliva ustricova, rydzik či vatovec, sa vám môže podariť vypestovať, ale určite vám nevyrastie hríb hnedý či hríb smrekový a ani kozáky. Napr. tu je odpoveď mikológa: http://www.nahuby.sk/poradna_detail.php?poradna_id=1525

Ak chcete pestovať huby, podotýkam huby, nie hríby, sú na to postupy a spústa článkov na internete.

Tu je výňatok z definície hríba smrekového: „Sú to chutné a obľúbené huby, preto možno len ľutovať, že sa nedajú pestovať umelo ako pečiarky.Už sa o to mnohý pokúšali, ale bez úspechu. Hríby totiž patria medzi najzložitejšie huby. Žijú v simbióze s určitými druhmi stromov a vypestovať ich podhubie v laboratóriu v umelých podmienkach nie je také jednoduché.A aj keď sa po niekoľkoročnom úsilí podhubie v laboratóriu vypestovať podarilo, plodnice po ňom nevyrástli.Prečo, to sa ešte nepodarilo zistiť.Hríb smrekový rastie od augusta do novembra najmä v podhorských oblastiach.vys­kytuje sa v celom miernom pásme severnej pologule.“

Zlavomat.sk

Pekný deň Peter. My sme dostali k dispozícií aj fotky na ktorých huby vyrástli. Možno by stálo za pokus to vyskúšať. V Poľsku si ľudia na záhradkách hríby pestujú.

Viera Holáková

Mňa zaujala presne tá veta ako Petra. Vysvetlite to prosím. Alebo to mám chápať tak, že v určitej dobe rastie len jeden druh a neskôr rastie iný druh? Ako ináč sa môžu v zmesi húb objaviť len plodnice jedného druhu?! Potom je možné, že hoci chcem aby mi vyrástli dubáky, môžu mi spokojne vyrásť len napr. prašnice. Je na to nejaká záruka, že vyrastú dubáky, kozáky, masliaky? Alebo je to čosi ako „Mačka vo vreci“ a o rok-dva uvidíme čo vyrastie. Ale čo ak vyrastie to čo sme nechceli. Ako to potom dostanem zo záhrady.

Zlavomat.sk

Pekný deň pani Holáková. Predajca odporúča zasadiť viac balení. V každom z balení sú dva druhy dominantné ktoré prerazia a vyrastú.

Peter

Dobrý deň, môžete mi objasniť túto vetu z ponuky? Pri zmesi lesných hub sa objavia plodnice vždy len jedného druhu. – čo to znamená? v balení je iba jeden druh? alebo ibe jeden druh prežije?

Dandy & Bubo s.r.o.

Pekný deň Peter.
Odporúčame zasadiť viac balení, v každom balení sú jeden-dva druhy dominantné ktoré prerazia.

Josef

Toto fungovať nemôže…platí to len pre určité druhy hub ako hliva ustričná ,žampiony ,na tieto huby hríbovité to nefunguje , nekupujte to myslím že je to tak trochu podvod…

Zlavomat.sk

Josef prečo by to nefungovalo? V Poľsku si takto ľudia pestujú hríby v záhradkách a je to stále viac obľúbené.

Zuzana Plancakova

Porastu v kôre,ktora sa dava do zahrad? bezne mi tam rastu smrcky. Zeby som pohubie dala pod tu koru,ktora je z ihlicnanov a odspodu uz je pekne prehnita-raselinova.
dakujem

Zlavomat.sk

Pekný deň Zuzana. Podľa toho čo ste napísali by to mala byť pôda a prostredie vhodné na dopestovanie hríbov.

Studeny Dolec

Dobry den, aj mna zaujima navod na pestovanie – podmienky, okolnosti aby som sa dockal … :-) slubili ste pre troma dnami navod, zatial som ho tam nenasiel… je tam len fotografia navodu, ktoru neviem precitat.
dakujem vam

Zlavomat.sk

Pekný deň, 10 minút a je to tam. Ospravedlňujem sa.

Martin

Dobry den, je mozne pestovat huby aj v bytovke/v piv­nici? Aku podu potrebuju a aku klimu?
Vdaka. Martin

Zlavomat.sk

Pekné ráno Martin. Do dvoch hodín doplníme do ponuky celý postup výsadby aj starostlivosti. Určite tam nájdete aj túto informáciu a ďalšie užitočné. Prosím o strpenie.

klaudia Siváková

dobry den .kde by som nasla ten zlavneny kupon?som tu novacik

Zlavomat.sk

Pekné ráno Klaudia. Postup zakúpenia kupónu je nasledovný:
kliknete na zelené políčko kúpiť za. Vyberiete si z ponuky. Zadáte email, na ktorý vám potom príde voucher. Vyberiete počet kusov voucherov, spôsob platby – platbu kartou alebo bankový prevod. Pri bankovom prevode môžete ísť osobne do banky ČSOB a zadať jednorázový prevod. To nám prídu peniaze ešte dnes a pošleme vám voucher. Alebo zadáte platbu internet bankingom. Na platbu kartou potrebujete kartu, ktorá má 3 čísla v rámčeku zo zadnej strany, inak sa ňou platiť nedá. Pri platbe bankovým prevodom je potrebné zadať číslo mobilného telefónu bez nuly na začiatku. Potom príde overovací kód a ten keď správne zadáte, zobrazia sa Vám platobné údaje. S nimi následne idete do banky ČSOB a zadávate jednorázový vklad v hotovosti alebo teda vykonáte platbu cez internet banking. Následne po pripísaní peňazí na účet zľavomat-u Vám bude odoslaný voucher, ktorý si musíte uplatniť u nášho partnera. Spôsob uplatnenia voucheru je napísaný pri každej ponuke alebo aj priamo na vouchery.

Edita

Na aku velku plochu sa to ma vysadit?

Zlavomat.sk

Edita do dvoch hodín budeme mať na stránke doplnené informácie o výsadbe aj o starostlivosti o huby. Prosím o strpenie.

maja

Dobry den ja by som chcela vidiet a precitat si ten navod na pouzitie ak by to bolo mozne nejak spristupnit. Dakujem. Prajem pekny den

Zlavomat.sk

Maja do dvoch hodín doplníme do ponuky celý postup výsadby aj starostlivosti. Určite tam nájdete aj túto informáciu a ďalšie užitočné. Prosím o strpenie.

Martina

Dobrý deň,
dali by sa huby dopestovať aj v byte/ na balkóne? Ďakujem.

Zlavomat.sk

Pekné ráno Martina do dvoch hodín doplníme do ponuky celý postup výsadby aj starostlivosti. Určite tam nájdete aj túto informáciu a ďalšie užitočné.
Prosím teda o strpenie.

Milan Homola

Dobrý deň, budú rásť huby s podhubia len jednu sezónu, alebo je aktívne aj viac rokov? Ďakujem

Zlavomat.sk

Pán Homola do dvoch hodín doplníme do ponuky celý postup výsadby aj starostlivosti. Určite tam nájdete aj túto informáciu a ďalšie užitočné. Prosím o strpenie.

Tibor Horvath

Dobrý deň, potrebuje to tieň alebo aj slnko?
Možno to sadiť napr. pod ihličnany?

Zlavomat.sk

Pán Horvath huby obľubujú prostredie pod stromami takže aj pod ihličnanmi.

Zuzana

Aj mna by zaujimalo, ake to ma naroky na prostredie, aby som vedela, ci to u nas ma vobec sancu rast. Dakujem za skoru odpoved.

Zlavomat.sk

Pekný deň Zuzana.
Môžete ich sadiť do substrátu, ale aj do voľnej pôdy von napríklad pod kríčky.

Martin Klačan

Do čoho sa to sadí? Do nejakého substrátu v nádobe, alebo priamo von do záhrady?

Zlavomat.sk

Pekný deň pán Klačan. Môžete ich sadiť do substrátu, ale aj do voľnej pôdy von napríklad pod kríčky.

Alena Cingelova

Dobrý deň, nedá sa tovar zaslať aj na dobierku ?

Zlavomat.sk

Pani Cingelova bohužiaľ nie. Podstatou nášho zľavového portálu je zakúpiť si na danú zľavu kupón (voucher).

Otázky k tejto ponuke sú už uzavreté. Ak nám chcete poskytnúť spätnú väzbu, prosím kontaktujte nás.

Hore