Prečerpávacia nádrž Čierny Váh

Čierny Váh je najväčšou prečerpávacou elektrárňou na Slovensku. Nachádza sa na území národného parku Nízke Tatry vo výške 1160 m n. m a je považovaná za technický div. Nádrž je veľkým lákadlom pre ľudí, pretože je umiestnená v krásnom prostredí a z hornej časti je výhľad na Liptov a panorámu Vysokých Tatier. 

Na tento výlet vyrazili aj Tina so Scottym, ktorí tu boli hneď niekoľko krát.

Čím môže byť vodná nádrž elektrárne tak zaujímavá? V prvom rade je to Slovenský unikát, zasadený do krásneho prírodného prostredia obklopeného horami. Len nadmorská výška v akej sa nachádza je pozoruhodná.

Miesto sme navštívili hneď niekoľko krát, pretože je tu naozaj fascinujúci výhľad. Nakoľko sa vodná plocha nachádza v národnom parku, celú cestu až k nádrži obklopujú husté lesy plné zvierat. I v lete je prechádzka príjemná, keď je možnosť ísť v tieňoch stromov.

Vstup s motorovým vozidlom až k nádrži je možný iba v prípade, ak máte vybavené povolenie od Lesov SR. Inak je vjazd zakázaný. K nádrži vedie množstvo turistických chodníkov a cyklotrás, je ale nutné podstúpiť 6 km stúpanie. Ak vám to príde veľa, spomeňte si na tie výhľady, ktoré na vás hore počkajú. Pri dobrej viditeľnosti si môžete vychutnať naše najvyššie pohorie, Vysoké Tatry, v plnej kráse. 

Hore