Uložiť Uložené

Rozprávkový les

Slovensku ešte stále chýba poriadny zábavný park, našťastie však už aj u nás existuje zopár miest, ktoré si naši najmenší úplne zamilujú. Nedávno k nim pribudol aj Rozprávkový les medzi Žilinou a Martinom. 

Vyskúšané rodičmi

Na toto miesto sa vybrala aj naša blogerka Ibíčko, ktorá so svojou rodinou rada navštevuje výnimočné miesta.

Rozprávkový les je zábavný park otvorený len od júna v Nezbudskej Lúčke. Je rajom pre deti, ale poteší aj dospelácke srdiečko. Prechádzka rozprávkou sa začína pri Húsenici, kľukatým chodníčkom (ktorý zvládne aj kočík) pokračuje popri domčeku v strome, Ferdovi Mravcovi, k spievajúcim a tancujúcim krokodílom, odtiaľ do Ľadovej jaskyne a ďalej pri rôznych rozpravkových bytostiach (Červená Čiapočka, Šípková Ruženka, Tri prasiatka, Golem, Kocúr v čižmách,...) a končí pri Krtkovi. Tam je vidno, že park sa do budúcnosti určite ešte o nejaké postavičky rozrastie. Dokonca tu narazíte aj na Koroňáka, postrach posledných mesiacov.

V sezóne je otvorené od 9:00 do 18:00, mimo do 16:00. Po prechádzke v rozprávke sa deti ešte môžu vyšantiť na detskom ihrisku alebo dobiť energiu v Kolibe Panoráma, odkiaľ je krásny výhľad na hrad Strečno (ktorý je už len na skok a oplatí sa zastaviť aj tam), pozrieť zvieratká v maličkej mini ZOO.

Súčasťou areálu sú aj kolotoče, ktoré sú spoplatnené, skákací hrad, predávajú sa balóny, cukrová vata a sú tam aj stánky s občerstvením. Do Nezbudskej Lúčky sa  dostanete autom, zaparkovať sa dá pri šťastí aj kúsok od vchodu, alebo vlakom, odkiaľ je to prechádzka na 10 minút a cesta je značená.

Hore