Chateau GrandCastle Liptovský Hrádok

Chcete sa cítiť ako princ a princezná? ❤

Vychutnajte si prehliadku alebo rovno nocľah v Chateau GrandCastle v Liptovskom Mikuláši. História hradu a kaštieľa v Liptovskom Hrádku siaha až do 14. storočia, no najvýznamnejším obdobím pre jeho rozvoj bol začiatok 17. storočia. Práve vtedy bol na podnet Magdaleny Zai, manželky vtedajšieho majiteľa Mikuláša Sándorfyho, okolo hradu postavený renesančný kaštieľ. 

A to nie je všetko, čo by ste mali vedieť. V dnešnej dobe sa dá v samotnom hrade ubytovať a zažiť tak noc ako princezná či hradný pán. Samotné izby sú zariadené v historickom štýle, z ktorého máte na výber medzi spálňami z doby biedermeieru, empíru alebo secesie.

Ak ste ubytovaným hosťom, môžete ísť na prehliadku hradu kedykoľvek, nakoľko hotelové izby sú v samotných priestoroch. Na chodbách sa nachádzajú vitríny, kde nájdete unikátne kúsky histórie hradu. Okolie je príjemné upravené, nechýbajú typické hradné záhrady, či rybník. Môžete si tu vychutnať príjemnú prechádzku vo dvojici…

Mnohých však okrem prostredia ohuruje aj hradná kuchyňa. Miesto je vychýrené svojou skvelou gastronómiou. Typicky dobovo je zariadená obradná sieň, ktorá aj v dnšenej dobe slúži na oddávannie zaľúbencov. Chateau GrandCastle je jedinečná slovenská pamiatka, ktorú sa aj vďaka európskym fondom snažia nadšenci zachovať spolu s našou históriou.

Opravy či rekonštrukcie hradieb tu preto nie sú ničím výnimočným. Z neďalekej vyhliadky si môžete vychutnať pohľad z výšky nielen na kaštieľ, ale aj Vysoké Tatry týčiace sa za ním. Ak ešte stále váhate, či tu vyraziť, spomeňte si na to, aký by to mohol byť pocit vychutnať si koláčik či kávu priamo v reštaurácii kaštieľa.

Kde sa ubytovať?

Vychutnajte si romantický pobyt priamo v Chateau Grand Castle v Liptovskom Mikuláši.

Foto: Facebook / GrandCastle in Liptovsky Hradok, Slovakia 

Lajk od Mati - "Ako princezná z rozprávky"

"Tak toto bol zážitok! Už samotný pobyt na hrade má veľké čaro. Celé prostredie s nádychom histórie malo svoje kúzlo. Aj v upršaný deň sa vždy bolo na čo pozerať, nakoľko je tam množstvo vystavených historických kúskov a vykopávok zo samotného hradu a ako hosť sme si mohli spraviť prehliadku v čase, kedy nám to vyhovovalo.
Zatiaľ najlepšia kuchyňa, akú som na hoteloch zažila. Myslím, že každý gurmán si príde na svoje. Veľmi milý a príjemný personál, ktorý nám ochotne vo všetkom vyhovel. Veľké plus je naozaj petfriendly prístup a množstvo atrakciíí či trás na turistiku v okolí. Myslím, že Liptov, kraj pod Tatrami, má čo ponúknuť."

Hore