Uložiť Uložené

Kvetinové záhrady Florarium Hirschstetten (Blumengärten Hirschstetten)

Nádherné záhrady na okraji Viedne sú najkúzelnejšie na jar, keď kvitnú stromy a tulipány. Otvorené sú však až do októbra a sú skvelým výletným cieľom pre všetky generácie. 

Môžete tu stráviť celý deň, záleží len na vás, koľko času si na výlet naplánujete. Jedinou skvelou vecou je, že záhrady Florarium Hirschstetten sú prístupné zadarmo.

Deti budú najviac nadšené z krásnych detských ihrísk, minizoo a labyrintu. Dospelých očarí napríklad jazierko obklopené jemným pieskom s ležadlami a slnečníkmi, pri ktorom sa budete cítiť ako na pláži pri mori. K dispozícii je niekoľko tematických záhrad na preskúmanie a voľne prístupný je aj obrovský palmový skleník. Vnútri nájdete množstvo plazov, vtákov, jašteríc a hmyzu.

K dispozícii je aj občerstvenie a niekoľko bezplatných toaliet. Počas roka sa tu konajú aj rôzne trhy, workshopy, podujatia a svadby.

Dobré vedieť: Parkovanie je bezplatné (informácie platné od 6/2022) na obrovskom parkovisku priamo pred objektom. 

Lajk od Miliinej matky

Zastávku v Kvetnej záhrade radi využívame, keď práve prechádzame Viedňou. Napríklad, keď je v meste zápcha, chvíľu sa tu hráme, oddýchneme si a pokračujeme ďalej, keď najväčšia dopravná špička opadne.

Hore