Voňavý, čerstvo upečený croissant s úžasnou maslovou chuťou, ktorá okamžite evokuje terasu francúzskej kaviarne. Hneď na to váš nos pošteklí nádherná vône jedinečnej talianskej kávy a vám sa už zbiehajú slinky na lahodnú kávičku, ktorej penová čiapka pripomína kapucína. Na takéto zmyslové zážitky nemusíte byť ani v Paríži ani v Ríme. Cappuccino s croissantom si teraz môžete vychutnať aj v Košiciach, so zľavou až 51% a cítiť sa ako v niektorej zo svetových metropol.
Croissant je jeden z najpopulárnejších francúzskych pekárenských výrobkov. Tento krehučký rožok z kysnutého maslového cesta, bez ktorého si Francúzi nevedia raňajky ani predstaviť, je v Paríži známy už od roku 1839. Neupiekol ho však rodený Francúz, ale majiteľ viedenskej pekárne August Zang. Toto krehučké pečivo s komplikovanou prípravou sa rýchlo rozšírilo do celého sveta a dnes je chrumkavý polmesiačik najobľúbenejším raňajkovým koláčikom, alebo jedinečnou sladkou prílohou ku káve.
Presne tak si ho môžete vychutnať aj v košickej reštaurácii BUREKAS, ktorá síce dýcha orientom, no kávu tu uznávajú vo všetkých jej podobách. Typické talianske cappuccino je pripravované z plnej a výraznej kávy arabika, ktorá má natoľko výraznú chuť, že z nej na prípravu potrebujete len tretinu. Zvyšné dve tretiny nápoja patria zohriatemu mlieku, ktoré chuť kávy zjemní a penovej čiapke, bez ktorej by cappuccino vôbec nebolo tým pravým nápojom.
Mimochodom, viete, aké sú dve najdôležitejšie zásady pri pití kávy? Prvou je správna atmosféra a druhou správna spoločnosť. O to prvé sa postarajú v reštaurácii BUREKAS, to druhé istotne zvládnete vy.