




L-karnitín je látka, ktorá zintenzívňuje premenu tukov tým, že na seba viaže mastné kyseliny obsiahnuté v tukoch a umožňuje ich prechod cez mitochondrionálnu membránu bunky, kde sa z nich tvorí energia. Názov „karnitín“ je odvodený od latinského slova caro – mäso.
Zastúpenie karnitínu v potrave je rôzne. Najviac ho obsahuje ovčie mäso, potom jahňacie a hovädzie, menej už bravčové a králičie. Oveľa menej ho je v kuracom mäse, jahňacej pečeni a v kravskom mlieku.
Všeobecne sa o tejto látke tvrdí, že je aktívny spaľovač tukov, pomáha regenerovať svalstvo a je tzv. „energetický vitamín“, ktorý dodáva energiu každej bunke, čím zabezpečuje jej dlhšiu životnosť.
Prečo je L-karnitín vhodný pri chudnutí?
|
Adresa pre prípadné vrátenie tovaru:
Bio-Detox s.r.o., Markova 651, Frenštát pod Radhoštěm, 744 01