Petra v Anglicku získala Master PME titul za prácu s cukrovými hmotami,
kráľovskú polevu a ručne modelované kvety z cukru. Tie sú Petrinou
špecializáciou, ktorej sa učila pod dohľadom Tonyho Warrena viacnásobného
autora, spoluautora a spolupracovníka presláveného Alana Dunna. Tento rok si
učila aj priamo u Alana Dunna umeniu dokonalých cukrových kvetov. Zároveň
sa naučila aj zdobeniu techniky Lamberth, ktorou bola zdobená ja kráľovská
torta Princa Viliama a Kate.
Študovala u Peggy Porschen, ktorá má závideniahodný zoznam klientov,
vrátane mnohých celebrít, kráľovskej rodiny a členov vysokej spoločnosti.
Jej dezerty a torty ozdobili veľa akcií, ako napríklad v roku 2011 svadbu
Kate Moss a Jamieho Hincea, White Tie & Tiara ples Eltona Johna, svadbu
Stelly McCartney, narodeniny Sira Anthonyho Hopkinsa, akcie pre Stinga, Gwyneth
Paltrow alebo Madonny. Absolvovala kurz v NY cukrových kvetov a noveho
zdobenia maslom.
U autorky kníh a držiteľky britského titulu Best Wedding Cake designer
za rok 2012 Zoe Clark, sa Petra naučila tajomstvám a umeniu svadobných
tort.
V Trenčíne roku 2013 Petra predvádzala svoje umenie na prvej výstave
cukrárov, kde zaujala aj širokú verejnosť. Ako jedna z mála Petra ponúka
možnosť navštíviť jej prevádzku, situovanú v centre Senca. Tam si
zákazník v príjemnej atmosfére pri šálke kávy alebo čaju môže
pozrieť a vybrať zo širokej ponuky dizajnov a produktov s odbornou
konzultáciou. Klient si vyberie nielen dizajn, ale aj veľkosť a chuť až po najmenší detail. Individuálny prístup a profesionalita k zákazníkovi
zabezpečí úplnú spokojnosť najvyššej kvality. Zážitok obdarovaného aj obdarujúceho má nevyčísliteľnú hodnotu, ktorá zotrvá v pamäti
všetkých.
Petra sa už v minulosti zapísala do Slovenského dizajnu ako jediná
návrhárka ručne šitých topánok. Niekoľko rokov spolupracovala so známymi
slovenskými návrhármi. Po čase odišla pracovať do Spojených Arabských
Emirátov, kde päť rokov pracovala ako manažérka letu pre svetoznámu
leteckú spoločnosť. Počas tohto pobytu už zbierala skúsenosti s prácou
s cukrom a čokoládou.
V Peru, v múzeu čokolády sa naučila pracovať s čokoládou a jej
prípravu. Tieto znalosti potom aj naďalej zdokonaľovala.
Svoje cukrárske umenie prezentuje na všetkých významných svadobných
výstavách doma, ale aj v zahraničí.
V júni 2014 sa Petra stala spoluautorkou knihy Pečieme podľa obrázkov
vydavateľského domu Ringier Axel Springer Slovakia.
V tomto roku tiež spolupracovala na učebných textoch a iných podkladov
pre multimediálne vzdelávacie prvky pre stredné odborné školy v oblasti
potravinárskej výroby.
Riaditeľka Miss Slovensko Karolína Chomisteková si Art Cakes a Petru
vybrala ako autora torty na vizuály 20. ročníka prestížnej súťaže
krásy.
Pravidelne sa objavuje v online aj printových médiách, jej rady a tipy
oceňujú aj redaktorky prestížnych slovenských časopisov ako Emma, Miau či
Madam Eva, niekoľkokrát sa objavila v denníku Plus 1 Deň, týždenníkoch
Plus 7 dní, Nový čas pre ženy či v Báječnej žene. Jej recepty
publikuje mesačník Dobré jedlo a pravidelne spolupracuje s Novým časom pre ženy.
|