India je jednou z najľudnatejších krajín na svete. Malý kúsok z nej sa dostal aj k nám, a preto si môžeme dopriať skutočne exotické chute priamo v Košiciach.
Kuracinka je veľmi obľúbená aj v našich končinách, no občas možno
akoby zabúdame, koľko jej rôznych úprav existuje po svete. Dnes môžete
okúsiť obzvlášť lahodnú verziu s klasickou indickou bashmati
ryžou.
Jedlo vymyslel v 20. rokoch minulého storočia zakladateľ siete
indických reštaurácií a odvtedy naňho nik, kto ho ochutnal, nedá
dopustiť. Netreba sa báť ani známej silnej korenitosti miestnych jedál –
cudzincom sa štandardne podáva trochu „miernejšia“ verzia viac
prispôsobená ich chuťovým bunkám.
Mäso je podávané s bashmati ryžou, ktorá je považovaná za
kráľovnú medzi ryžami. Má jemnú vôňu a ľahkú orieškovú
arómu.
Je nenáročná na prípravu a veľmi dobre stráviteľná. Ide
o najušľachtilejšiu odrodu ryže pestovanú na úpätí
Himalájí.