




„Sme malé, ale šikovné,“ zborovo volajú zdravé semienka a majú pravdu!
Keď človeka prenasleduje chuť na sladké, je schopný spapkať, všetko čo mu príde do cesty. Prekabáťte svoje chúťky a zobkajte priebežne zdravé semienka, ktoré vás nielen zasýtia a zaženú chuť na niečo sladké, ale majú aj množstvo ďalších pozitívnych účinkov. Sú jednoducho zázračne!
Vyberte si balíček slnečnicových, ľanových či tekvicových semienok alebo vyskúšajte prameň energie – včelí peľ, vďaka ktorému bude váš organizmus usilovný ako včielka. Všetky tieto dobroty obsahujú množstvo živín, vitamínov a majú ďalšie hodnotné vlastnosti. Sú navyše ľahko stráviteľné a dajú sa konzumovať na mnoho spôsobov, samé alebo v jogurtoch a müsli.
Slnečnicové semienka obsahujú veľké množstvo živín. Sú ľahko stráviteľné, ak sa dobre rozžujú.
| Obsahujú 49 % tukov, z ktorých sa vyrába výborný kuchynský olej, 23 % proteínov (podobne ako mäso) a len 8% sacharidov. Sú jedným z najbohatších zdrojov vitamínu E (viac ho majú len mandle) a vitamínu B1 (viac je len v pivovarských kvasniciach). Sú veľmi bohaté na horčík, železo (7 mg / 100 g, teda rovnaké množstvo ako v šošovke), vápnik a fosfor. |
Ľanové semienka majú pri pravidelnej konzumácii vplyv na normálne trávenie. Odporúča sa zjesť 2–3 polievkové lyžice denne.
| Sú cenené najmä pre vysoký obsah polynenasýtených mastných kyselín (PUFA) a sú vôbec najbohatším zdrojom pre organizmus nesmierne dôležitých omega 3 mastných kyselín. Ďalej obsahujú fytoestrogény, polyfenoly a lignany a dva druhy vlákniny, ktoré pomáhajú udržiavať čisté črevo a majú blahodarné účinky na jeho funkciu. |
Tekvicové semienka sa dajú jesť samotné, v jogurtoch, šalátoch, hodia sa k mäsu či do polievok a pridávajú sa aj do pečiva. Odporúčajú sa 1–2 polievkové lyžice lúpaných semienok denne.
Inšpirujte sa aj ďalšími ponukami! Na jedno poštovné si teraz môžete objednať viacero produktov od predajcu www.dobrapotravina.sk.
| Obsahujú minerály (fosfor, horčík, mangán a železo), látky podporujúce zníženie hladiny cholesterolu, L-tryptofán, zinok, vitamíny B a E, bielkoviny a i. |
Včelí peľ je ideálny ako prísada do jogurtov, müsli, cereálií, zmrzliny, dezertov či nápojov. Peľ zaraďujte do stravy postupne, prvé týždne max. 1–2 lyžičky denne.
|
Je právom považovaný za takmer dokonalú potravinu, pretože obsahuje mimoriadne množstvo životne nevyhnutných živín: komplex biologicky viazaných vitamínov (hlavne. Sk. B), enzýmov, minerálov, bielkoviny s kompletným obsahom aminokyselín, esenciálne mastné kyseliny, antioxidanty atď. Príprava a dávkovanie: pre lepšiu stráviteľnosť je dobré peľ nechať kvasiť. Prevarte 25 ml vody, po vychladnutí primiešajte 15 g medu a 100 g peľu. Riadne premiešajte, natlačťte do pohára a nechajte 3 dni v otvorenom pohári. |
Adresa pre prípadné vrátenie tovaru:
Hlavní třída 679
708 00 Ostrava - Poruba
Česká republika