Ak ste si mysleli, že v Japonsku jedia sushi pri každej príležitosti, ste na omyle. Medzi tým sushi si zvyknú dať aj poriadny steak! Myslíte, že ho jedia paličkami?
Japonský Wagyu Steak je pripravovaný z hovädzej sviečkovice a podávaný so špeciálnou japonskou omáčkou a s miskou ryže.
Wagyu (和 牛 Wagyū, „japonská krava“) je akékoľvek zo štyroch japonských plemien hovädzieho dobytka, z ktorých najžiadanejšia je geneticky predispozícia k intenzívnemu mramoru a produkovaniu vysokého percenta olejnatých nenasýtených tukov. Mäso z takéhoto hovädzieho dobytka je známe svojou kvalitou a má vysokú cenu.
Pozývame vás do novootvorenej japonskej reštaurácie Kansai, ktorá sa nachádza priamo v centre mesta. Japonské špeciality vám predstaví šéfkuchár pochádzajúci z oblasti Kansai, ktorá sa rozprestiera okolo historických miest Kyoto a Osaka a je už celé stáročia vyhlásená svojou vynikajúcou kuchyňou.