India je jednou z najľudnatejších krajín na svete. Malý kúsok z nej sa dostal aj k nám, a preto si môžeme dopriať skutočne exotické chute priamo v Košiciach a v Prešove.
Kuracinka je veľmi obľúbená aj v našich končinách, no občas možno
akoby zabúdame, koľko jej rôznych úprav existuje po svete.
Tandoori je veľmi obľúbené, ľahko ostré indické korenie, ktoré sa využíva na marinovanie najmä kuracieho mäsa a prípravu omáčok.
Jedlo vymyslel v 20. rokoch minulého storočia zakladateľ siete
indických reštaurácií a odvtedy naňho nik, kto ho ochutnal, nedá
dopustiť. Netreba sa báť ani známej silnej korenitosti miestnych jedál –
cudzincom sa štandardne podáva trochu „miernejšia“ verzia viac
prispôsobená ich chuťovým bunkám. Mäso je podávané s bashmati ryžou,
ktorá je považovaná za kráľovnú medzi ryžami. Má jemnú vôňu a ľahkú
orieškovú arómu. Je nenáročná na prípravu a veľmi dobre stráviteľná.
Ide o najušľachtilejšiu odrodu ryže pestovanú na úpätí Himalájí.