Pražená káva z každého kúta sveta od iCaffe

Variant: Pozrite sa na ďalších 17 variantov
250 g Tanzania AB Kilimanjaro Organic Machare Estate
24 zákazníkov
do konca

V cene variantu:

250 g Tanzania AB Kilimanjaro Organic Machare Estate

  • Hmotnosť: 250 g
  • Krajina pôvodu: Tanzánia
  • Číslo šarže: 222019 
  • Exspirácia: 2.2. 2019 
  • Praženie: Full city / Espresso roast
  • Pražiareň: Caffe4u s.r.o., Koreničova 13, 81103 Bratislava 

Doručenie:

Slovenská pošta
3,40 € (6 prac. dní)

Osobný odber na prevádzke
Zadarmo (3 prac. dni)

GLS
2,95 € (4 prac. dni)

Miesto osobného odberu:

icaffe.sk

Obchodná 7186/42B, Bratislava - Staré Mesto

Dnes otvorené 8:00–19:30
Zobraziť na mape
Vybavenie a služby
Bezbariérový prístup
Internet zadarmo
Berieme karty
U nás sa nefajčí
Letná záhradka

Doručuje obchod:

www.icaffe.sk
info@icaffe.sk
+421 948 320 758

Káva spája ľudí. Stačí jedna šálka a získate nového priateľa. Vyberte si zo svetových káv.

GARANCIA DORUČENIA do Vianoc pri objednávkach uhradených najneskôr do 18.12.2018.

Brasil Yellow Bourbon Fazenda Furnas:

Tento druh je na rozdiel od rozšírenejšej Mogiany chuťovo bohatší. Najlepšie sa vychutnáva ako šálka Americana, ktoré je známe ako raňajková kávička.

Vysoko položený región Minas Gerais je známy svojimi „fazendas“ (farmami), kde sa pestujú len najkvalitnejšie odrody určené výhradne na export. Spracovanie kávy v tejto oblasti je jedno z najmechanizovanejších výrob na svete.

Majiteľ farmy Rinaldo de Castro Junqueira bol už po pár rokoch zvolený za prezidenta asociácie farmárov – COCARIVE. Ako jeden z prvých experimentoval v tom čase s novou metódou spracovania – pulped natural. Dnes táto farma dopestuje až 5 rôznych odrôd, pričom všetky sa pravidelne umiestňujú na popredných priečkach v súťažiach Cup of Excellence.

  • Chuťový profil: plná, mierne výrazná sladká chuť s tónmi mliečnej čokolády a sladkých zemiakov, ktorá vás prekvapí veľmi nízkou aciditou.

Congo Sopacdi Organic Fairtrade:

Iniciatíva Sopacdi je 9 rokov staré združenie malých farmárov z východného dištriktu, ktorá má v súčasnosti už viac ako 5600 členov. Zároveň je to prvá organizácia v Kongu, ktorá bola certifikovaná Fairtrade označením.

Hlavnými producentmi kávy sú ženy – farmárky, ktorým SOPACDI pomáha zabezpečovať rodinu a vypláca im zvláštne prémie. Vďaka tejto organizácií sa v Kongu po 40 rokoch otvorila prvá spracovacia stanica. Prvý zber kávy je od marca do júna a nárazový v septembri a októbri.

  • Chuťový profil: káva z Konga vám preto bude vyvážene chutiť. Nájdete tam tóny tmavej čokolády, ale aj šťavnatého zeleného jablka.

Ecuador Procafeq Loja Estate :

Jedným z najvýraznejších ekvádorských zdrojov príjmov je export kávy. Vždy tomu tak nebolo a s nárastom turizmu stúpol aj počet ľudí, ktorí vo veľkom skupovali pôdu a postupne začali vytláčať miestnu produkciu.

Proti tomuto sa postavilo miestne združenie kávových farmárov známych pod skratkou FAPECAFES. Títo farmári z oblasti Rio Intaq sú povinní ochraňovať miestnu biodiverzitu a rovnako aj rozvíjať infraštruktúru alebo podporovať kultúru.

  • Chuťový profil: arómu pečených gaštanov dopĺňa plná, ale jemná oriešková chuť s minimálnou aciditou

Kenya AB Plus Ruka Chui Nyeri Estate:

Pestovanie kávy v Keni je zaznamenané od roku 1896. Po osamostatnení sa krajina začala naplno venovať kávovej produkcii – rodinné farmy sa združili do väčších holdingov, pestovatelia sa školili, odrody sa klasifikovali a ceny kávy pre export sa nastavili v aukciách.

Región Nyeri núka pre pestovanie kávy výborné podmienky – sústreďuje sa okolo vyhasnutej sopky Mount Kenya. Na výnimočnosti pridáva aj fakt, že kávovníkové čerešničky sa tu zbierajú v dvoch sezónach zberov. 

  • Chuťový profil: výrazná chuť s tónmi grapefruitu, granátového jablka, či čiernej ríbezle 

Papua New Guinea A/X Plus Kigabah Estate:

Umiestnením krajiny v tropickom podnebí získavajú miestne odrody mnoho výhod. Asi 95 % kávových plantáží tvoria malé farmy, no je tomu tak až po osamostatnení krajiny v roku 1980. 

Vtedy si vláda vymohla naspäť pôdu od austrálskych farmárov, ktorí tam pôsobili približne štvrťstoročie ako časť vládneho programu pre rozvoj. Oblasť Kigabah síce zostáva jednou z mála, ktorú nevlastnia Papuánci, napriek tomu však zamestnáva len miestnych a pomáha zlepšovať ich životnú úroveň budovaním infraštruktúry a zdravotníckych centier.

  • Chuťový profil: veľmi komplexná, hutná a mierne sladšia chuť s plným telom a nízkou aciditou, mnohým pripomínajúca batáty – sladké zemiaky

Tanzania AB Kilimanjaro Organic Machare Estate:

Tanzánska káva sa od 16. storočia spája s kmeňom Haya. Aj po kolonizácií sa tak káva nazývala „Haya Coffee“.

Prívetivé podnebie aj politika spôsobili, že dnes tvorí produkcia malých fariem 90 % exportu kávy. Oblasť Kilimandžára je najstarším pestovateľským regiónom pre Arabiku.

Región Machare je jedným z mála, ktorý prešiel kompletnou obnovou: milovníčka kávy Bente Luther – Medoch v roku 2001 so spoluprácou miestnych odkúpila oblasť, nanovo vysadila všetky kávovníky, zrekonštruovala spracovateľské stanice do podoby, v akej ich poznáme dnes.

  • Chuťový profil: jemne čokoládová, sladkastá s krémovým telom, nájdete v nej tóny čierneho čaju ale aj citrusov 

Adresa pre prípadné vrátenie tovaru:

icaffe.sk

Obchodná 7186/42C

Bratislava - Staré Mesto

Obchodné podmienky predajcu

Kalkulácia ceny

Ďalšie informácie

Upozornenie

GARANCIA DORUČENIA do Vianoc pri objednávkach uhradených najneskôr do 18.12.2018.

Hodnotenie podniku

Zuzana

Kavicka vyborna, rychle dodanie, super pristup. Odporucam.

Linda

Kvalita kavy jej chut rychlost dodania

Katarína

Rýchlosť vybavenia objednávky.

Peter

Fajn personál, rýchla obsluha

Jozef

Komunikácia a kvalita služby.

Vladimir

Vyborna kava, cerstvo prazena

Jančo

Príjemný personál