




























„Ak by sa Boh zjavil hladujúcim, neopovážil by sa to urobiť v inej podobe, než je chlieb.“ Mahátma Gándhí

Čo je to Lavaš?
Lavaš je chutný chlieb pripravený z nekysnutého cesta, ktorý je základným pokrmom arménskej kuchyne, kde sa tento chlieb už po stáročia pečie vždy na jeseň v rozpálených hlinených peciach. Je podobný indickému čapati alebo arabskému chlebu, no odlišuje sa svojou jemnosťou, veľkosťou a zložením. Cesto sa vyrába z múky a pitnej vody a pri príprave sa dochucuje morskou soľou. Je zdravou náhradou klasického chleba, keďže neobsahuje žiadne chemické prísady, droždie ani cukor.
Čerstvý špaldový Lavaš u vás doma
Tento arménsky chlieb je najchutnejší, keď sa práve vyberie z pece. Aby ste o nič z jeho chutnej čerstvosti neprišli, pekáreň Lavaš pečie chlieb vždy na objednávku.
Lavaš vydrží v chladničke zabalený maximálne 10 dní od dátumu výroby, v mrazničke ho však môžete skladovať až 2 mesiace, pričom ho vždy pred konzumáciou pokropte vodou a bude ako čerstvý!
Adresa pre prípadné vrátenie tovaru:
Pekáreň Lavaš
Trieda SNP 61
040 11 Košice