Espresso ako nápoj – vlastnosti, crema, aróma, chuť, dochuť. Ako ochutnávať espresso – degustácia espressa riadená baristom
Technika prípravy na profesionálnom pákovom kávovare- Postup prípravy po jednotlivých krokoch s vysvetlením príčin, osvojenie zručností pri príprave, individuálna príprava pod dohľadom baristu
Nastavenie mletia na profesionálnom mlynčeku s vysvetlením pracovného postupu a praktickým odskúšaním – Určenie a odhaľovanie nedostatkov nápoja
Už žiaden turek do skla, žiadna narýchlo zaliata neska. Naučte sa, ako pripravujú kávu profi baristi!
Máte doma nadšeného kávoholika? Premýšľate nad ideálnym darčekom?
Čo tak spojiť príjemné s užitočným a podarovať mu baristický
kurz, na ktorom nielenže ochutná skvelé kávy zo slovenskej
pražiarne ale naviac sa tento opojný nápoj naučí aj pripravovať na profesionálnej úrovni?
Nalejme si čistej kávy, človek by mal sem-tam obdarovať aj samého seba.
A neexistuje lepší darček ako ten, ktorý vás nielenže poteší,
ale aj rozšíri vaše obzory.
Na výber máte jeden z troch kurzov, na ktorých preniknete do tajov
prípravy voňavého, čerstvého espressa. Na prvom kurze sa naučíte
„základy baristiky“, na druhom zistíte, ako si
pripraviť espresso presne podľa svojej chuti a v treťom
kurze „barista“ sa naučíte ďalšie užitočné
vychytávky, napríklad ako speniť mlieko a základy kreslenia na penu.
Kurzy prebiehajú v pondelok až piatok a trvajú 7 hodín. Počas výučby
sa nielenže naučíte robiť dokonalé espresso, ale naviac aj ochutnáte
špičkové kávy z dielne slovenskej pražiarne Kávoholik.
Nemusíte si so sebou nosiť nič, všetko potrebné dostanete na kurz. Jediné,
čo by si nemali zabudnúť doma je nadšenie a vášeň pre kávu.
Espresso ako nápoj – vlastnosti, crema, aróma, chuť, dochuť. Ako
ochutnávať
espresso – degustácia espressa riadená baristom.
Technika prípravy na profesionálnom pákovom kávovare. Postup prípravy
po
jednotlivých krokoch s vysvetlením príčin, osvojenie zručností pri
príprave,
individuálna príprava pod dohľadom baristu.
Nastavenie mletia na profesionálnom mlynčeku s vysvetlením pracovného
postupu a praktickým odskúšaním. Určenie a odhaľovanie nedostatkov
nápoja.
Pracovný postup prípravy espressa – technika kávovaru, technika
mlynčeka
Extrakčné pomery surovín a ich vplyv na výsledný nápoj – receptúra
espressa
Spenenie mlieka – technika, vlastnosti bielkovín, textúra produktu
Základy techniky kreslenia – základné vzory
Čistenie a údržba
Kávoholik
Slovenská firma Kávoholik sa nezaoberá iba pražením a predajom kávy. Snaží sa tiež zvýšiť slovenskú „kávovú
gramotnosť“. Firma aktívne zvyšuje povedomie a zručnosti vo
výbere, príprave a podávaní kávy, ale aj vo výbere
kávovaru a jeho servise. Lebo praví kávoholici budú pribúdať len
vtedy, keď im ich káva bude skutočne chutiť a jej pitie bude zážitkom.
pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridné odrody a výrobky z nich
2
Kôrovce
a výrobky z nich
3
Vajce
a výrobky z nich
4
Ryby
a výrobky z nich
5
Podzemnica olejná (Arašidy)
a výrobky z nich
6
Sójové bôby (Sója)
a výrobky z nich
7
Mlieko
a výrobky z neho
8
Škrupinové plody
mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu orechy, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a výrobky z nich
9
Zeler
a výrobky z neho
10
Horčica
a výrobky z nej
11
Sezamové semená (Sezam)
a výrobky z nich
12
Oxid siričitý a siričitany
v koncentráciách vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjadrené SO2
13
Vlčí bôb (Lupina)
a výrobky z neho
14
Mäkkýše
a výrobky z nich
Upozornenie:
Informácie o alergénoch sú poskytované priamo poskytovateľom tejto ponuky, nie spoločnosťou Slevomat.cz, s.r.o. – organizačná zložka Slovensko. Poskytovateľ nesie výlučnú zodpovednosť za správnosť týchto informácií. V prípade ďalších otázok na zloženie či alergény kontaktujte priamo poskytovateľa ponuky.