Lokše boli vždy výsadou šikovných slovenských gazdiniek. Vyskúšajte lokše od malej rodinnej firmy, ktorá ich s láskou vypeká už 25 rokov.
Zemiakové lokše Jozefíny Vrablecovej sú vyrábané podľa tradičnej domácej receptúry a základom sú predovšetkým domáce zemiaky, ktoré firma sama pestuje. Lokše sú neskladané, neplnené, neprichucované, jednoducho čisté zemiakové lokše s priemerom 22cm. Sú vhodné na spracovanie na slano aj na sladko, s pečienkou či makom alebo ako milovaná príloha k jedlám tradičnej slovenskej kuchyne.
Domáce zemiaky, kvalitná pšeničná múka a soľ sú len základné suroviny, to najväčšie tajomstvo pridávané do receptúry sú roky skúseností a láska k remeslu. Lokše presne také, ako si pamätáte od mamy: lahodné, mäkké a nadýchané…
TIP: Minimálna doba spotreby je 6 dní od dňa výroby. Zemiakové lokše je však možné zamraziť a takto skladovať niekoľko mesiacov. Pre vyzdvihnutie čerstvosti ich stačí jednoducho prihriať a premastiť!
Firma Jozefína Vrablecová je malou rodinnou prevádzkou zaoberajúca sa výrobou kvalitných zemiakových lokší, ktorých základom sú zemiaky výlučne domácej (vlastnej) produkcie a špičková pšeničná múka. Výrobky Vrablecová sú dostupné v obchodných reťazcoch, hoteloch, reštauráciách. Ponúkajú sa v rámci jarmočných dní a trhov na celom Slovensku, často reprezentujú kvalitné tradičné jedlo nielen doma, ale aj v zahraničí.
Dobre vedieť: Čerstvé zemiakové lokše si môžete vyzdvihnúť v OC Nivy.