Známa peruánska reštaurácia Casa Inka už roky vnáša do bratislavskej kulinárskej scény závan exotiky. Poďte aj vy ochutnať, aké rôznorodé jedlá vyvárajú mamy v Peru svojim ratolestiam.
Bratislavská reštaurácia Casa Inka už 12 rokov prináša Slovákom možnosť ochutnať tie najlepšie peruánske lahôdky. Tentokrát si pre vás kuchári pripravili vskutku netradičnú pochúťku, 3-chodové degustačné menu pre dve osoby, ktoré sa podáva na jednom tanieri. Fuente peruana poteší všetkých, ktorí si nevedia predstaviť chutné jedlo bez mäsa, Ronda vegetariana uspokojí nielen vegetariánov, ale aj milovníkov zdravej stravy.
Už viete, koho pozvete na túto lahodnú cestu do Južnej Ameriky?
Ronda vegetariana – vegetariánske menu
250g Chaufa de hongos - Peruánsko – čínske rizoto pripravené z nakrájaných kúskov šampiňónov a hlivy ustricovej, zmiešaných vo wok panvici s ryžou, kúskami papriky, omelety, čínskej cibuľky, kukuricou, sójovými výhonkami, čínskou škoricou, sójovou omáčkou, zázvorom, olivovým a sezamovým olejom
250g Risoto de quinua - Quinua je rastlina z Ánd, známa z čias Inkov, pripravuje sa ako obilnina, je plná bielkovín, avšak neobsahuje lepok ani cholesterol. Rizoto z nej, je prvkom nového smeru v peruánskej gastronómii nazývanom novoandina. Quinua sa uvarí, ochutí sa cibuľou, peruánskymi papričkami aji panca, cesnakom a maslom, zahustí sa smotanou. Vôňu tomuto jedlu pridáva biele víno a parmezán.
250g Saltado de tofu - Kúsky syra tofu zmiešané s osmaženou červenou cibuľou, paradajkami,
žltými papričkami, koriandrom, troškou octu a sójovej omáčky.
150g Ryža
Fuente peruana – mäsové menu
230g Chaufa de Pollo - Peruánsko – čínske rizoto pripravené z jemne nakrájaných kúskov kuracích pŕs zmiešaných vo wok panvici s ryžou, kúskami papriky, omelety, čínskej cibuľky, sójovými výhonkami, čínskou škoricou, sójovou omáčkou, zázvorom, olivovým a sezamovým olejom.
230g Risoto de quinua con Bistec - Quinua je rastlina z Ánd, známa z čias Inkov, pripravuje sa ako obilnina, je plná bielkovín, avšak neobsahuje lepok ani cholesterol. Rizoto z nej, je prvkom nového smeru v peruánskej gastronómii nazývanom novoandina. Quinua sa uvarí, ochutí sa cibuľou, peruánskymi papričkami aji panca, cesnakom a maslom, zahustí sa smotanou. Podáva sa s hovädzou roštenkou na grile. Vôňu tomuto jedlu pridáva biele víno a parmezán.
230g Lomo saltado - Kúsky hovädzieho mäsa pokrájané na plátky a flambované, podáva sa s osmaženou červenou cibuľou a paradajkami nakrájanými na kúsky, zmiešané so sójovou omáčkou a octom. Posypané čerstvým, pokrájaným koriandrom. Spája peruánsku kuchyňu s čínskou.
150g Ryža
Casa Inka
Casa Inka pre vás už 12 rokov pripravuje to najlepšie z peruánskej kuchyne. Peruánski kuchári vyškolení v Lime sú zárukou pravých, originálnych a neopakovateľných receptov, vďaka ktorým si môžete užiť množstvo exotických chutí. V krásnom prostredí môžete vo dvojici ochutnať štipku indiánskej kultúry zmiešanú s európskymi vplyvmi.
Casa Inka, v preklade Dom Inkov, vám naservíruje peruánske špeciality podľa originálnych receptov.
Vedeli ste?
Tradičná peruánska kuchyňa sa zrodila splynutím domácich chutí a prísad s technikami a zvykmi prinesenými španielskymi, talianskymi, čínskymi a japonskými prisťahovalcami. Nájdete v nej obdivuhodne veľa štandardizovaných národných jedál, je ich takmer 500.