Milujete, keď vami pripravené jedlo vyzerá krásne? Čo tak pozdvihnúť svoju gastronomickú vášeň na doslova umeleckú úroveň?
Na online kurze dekoratívneho vyrezávania do ovocia a zeleniny sa dozviete, ako premeniť obyčajné pokrmy na umelecké diela. V teoretickej časti kurzu sa oboznámite s druhmi náradia používanom na carving, technikou brúsenia i správneho držania nožíkov a taktiež zistíte, ako zachovať čerstvosť ovocia a zeleniny čo najdlhšie.
V rámci praktickej časti sa naučíte vyrezávať rýchle ozdoby, ale aj ružičky či rôzne kvety napríklad z paradajky, cvikly, mrkvy, uhorky, reďkovky, manga alebo melónu. Stačí si vybrať ten správny variant podľa toho, aký druh ovocia či zeleniny sa chcete naučiť vyrezávať.
Ak sa cítite lepšie v tvorivom kolektíve a preferujete neustálu prítomnosť, radu a nápomocnú ruku lektora, môžete staviť na „živú verziu kurzu“ a vychutnať si 2-hodinový workshop CarvingFruit, ktorý sa koná v Centrum HUB Bratislava na Černyševského 10. Suroviny, prenájom pomôcok, profesionálny lektor i občerstvenie (káva, čaj, voda) máte už započítané v cene voucheru.
Dobre vedieť: Kurzy majú začiatočnícku až mierne pokročilú úroveň, sú vhodné napríklad pre kuchárov a cukrárov pracujúcich v studenej kuchyni. Určite ich však ocenia aj ľudia, ktorí skrátka majú radi prípravu jedla a chcú sa naučiť niečo nové – napríklad krásne ozdobiť sviatočný stôl alebo vytvoriť jedlú a zdravú kytičku. Po dokončení kurzu získate listinu potvrdzujúcu jeho úspešné absolvovanie.