























Život je potrebné občas okoreniť. Rovnako tak aj syr alebo čokoládu.
Kúpte do svojej špajze či kuchynských poličiek skvelého pomocníka, s ktorým odhalíte doposiaľ neobjavené tajomstvá gastronómie. Že už vás nemôže na miešaných vajíčkach nič prekvapiť? Spoznajte miešané vajíčka, grilovanú rybu i pečenú kačicu v úplne inom svetle – stačí ich okoreniť kampotským korením a užívať si ich jedinečnú chuť.
Siahnuť môžete po samostatných baleniach bieleho, čierneho a červeného korenia s hmotnosťou 50, 250 či 1000 gramov, ochutnávkových MIXOCH či vzácnom korení pippali. V ponuke nájdete aj darčekovú sadu skúmaviek či vkusné darčekové balenia, ktorými zaručene potešíte každého kuchára.
![]() |
![]() |
Ktoré korenie sa hodí k mäsu a ktoré k čokoláde a dezertom? O rozdieloch medzi jednotlivými druhmi aj o možných kombináciách si môžete prečítať tu:
Čierne Kampotské korenie má v kuchyni veľmi široké využitie. Vynikajúci je na dochutenie mäsa alebo zeleniny, pomaly varených pokrmov, alebo napríklad miešaných vajíčok. Akonáhle Kampotské korenie vo svojej kuchyni vyskúšate, už sa nikdy nevrátite k bežnému koreniu. |
Kampotské korenie je najkvalitnejšie korenie na svete. Biele korenie vzniká ako posledná fáza zrenia a spracovania, zelené guľôčky postupne vplyvom zrenia červenajú a zberajú sa. Následne sú sušené prírodnou cestou na slnku. Po vysušení sú jednotlivé guličky korenia umyté a zostáva iba jadro korenia, ktoré je vďaka tomuto zreniu a spracovaniu veľmi aromatické a chuťovo výrazné. Odporúčanie: Použite ho na syry alebo na mäso, samozrejme chuti sa medze nekladú. |
Kampotské korenie je najkvalitnejšie korenie na svete. Červené korenie vzniká ako predposledná fáza zrenia a spracovania, zelené guľôčky postupne vplyvom zrenia červenajú a zberajú sa. Práve dlhšia doba zrenia oproti čiernemu koreniu vytvára sladkastú arómu po mede či hrozienkách. Korenie je sušené na slnku a pestované bez použitia chémie. Odporúčanie: Použite ho na čokoládu, dezerty alebo napríklad na kačicu, samozrejme chuti sa medze nekladú. |
Tento unikát sa skvele hodí napríklad k hovädzím steakom, alebo jemným syrom. Nakladané zelené korenie je na rozdiel od sušených korenie mäkké, a preto nepatrí do mlynčeka. |
Dlhé korenie pippali má veľmi neobvyklú a hlbokú komplexnú chuť. Je pre neho autentická hrejivá štipľavosť s ovocným tropickým nádychom. Skvele sa hodí k rybám a syrom, ale aj do polievok a omáčok, v ktorých zanechá jedinečnú exotickú chuť. Každý kus je ručne rozrezaný na štyri pásiky, vďaka čomu pippali uvoľňuje svoje chute do pokrmov rýchlejšie. |
Adresa pre prípadné vrátenie tovaru:
Alexandr Macháček
Heyrovského 422/37
779 00 Olomouc
Česká republika