Život by mal byť pestrý. Minimálne tak ako indická kuchyňa. Poďte si rozšíriť svoje gastronomické obzory a vychutnať pravú Indiu na tanieri.
Vstúpte do reštaurácie Dosa Samosa a nechajte sa očariť svetom korenistej chuti a intenzívnej vône. Postará sa o to príjemné prostredie, milý personál, a, samozrejme, lahodné jedlo – tentokrát v podobe trojchodového menu pre 2 osoby.
Vaše chuťové bunky roztancuje predjedlo Uzunnu vada - nadýchané a chrumkavé šošovicové lievance v tvare šišky. Po nich bude nasledovať hlavné jedlo, ktorého hviezdou je dosa - tenká palacinka pochádzajúca z juhoindickej kuhyne vyrobená z fermentovaného cesta z mletej šošovice a ryže. Zvoliť si môžete z 3 druhov dosy:
450 g Paneer butter masala dosa (vegánske) – tenká chrumkavá placka z ryže a šošovice plnená syrom paneer v paradajkovej omáčke
450 g Chana masala dosa (vegánske) – tenká chrumkavá placka z ryže a šošovice plnená cícerom
450 g Butter chicken dosa (mäsové) – tenká chrumkavá placka z ryže a šošovice plnená maslovým kuracím mäsom
Vaše hodovanie zakončí sladučký dezert Gulab Jamun, chutné guľôčky z kondenzovaného mlieka v cukrovom sirupe. Smäd môžete uhasiť zázvorovou limonádou.
Dobre vedieť: Všetky dosa placky sú podávané so zeleninovým sambarom, kokosovým a paradajkovým chutney.