











Milióny ľudí po celom svete už dlhé stáročia vedia, že hmyz na tanier rozhodne patrí. Vy ste ho už ochutnali?
Potešte sušenými červíkmi a cvrčkami svojich blízkych. S touto akciou to pôjde hravo – veď sa v nej dajú zaobstarať nielen skúmavky plnené týmito zástupcami hmyzej ríše, ale napríklad aj tagliatelle s cvrččím proteínom. A v ponuke sú dokonca aj celé balíčky hneď s niekoľkými rôznymi produktmi.
![]() |
![]() |
Pre človeka nie je konzumácia hmyzu žiadnou novinkou. Tento fenomén je známy už tisíce rokov a má svoju veľmi rozšírenú tradíciu predovšetkým v krajinách ako je Thajsko, Filipíny, Zambia či Kamerun. Celosvetovo obľúbenými druhmi na konzumáciu sú napríklad chrobáky a ich larvy, kobylky, motýle, ale aj osy a ich larvy. Zaujímavosťou je, že chuť niektorých druhov jedlého hmyzu môže pripomínať chuť kôrovcov, ako sú napríklad veľmi obľúbené krevety či homáre.
Hmyz sa v modernom svete začína využívať na ľudskú konzumáciu stále viac a bolo len otázkou času, kedy sa tento trend dostane aj k nám. Hoci je jedlo z hmyzu pre väčšinu Európanov ešte stále trochu tabu, nie je na to vôbec dôvod. V jedení hmyzu je totiž skrytých mnoho benefitov, a to nielen výživových, ale aj ekologických či chuťových.
Cvrčky na jedenie
![]() |
![]() |
Červíky na jedenie

Adresa pre prípadné vrátenie tovaru:
Grig.cz
Jana Babáka 2733/11
612 00 Brno - Královo Pole
Česká republika