Dovolenkári odhalili svoje najväčšie tajomstvá: 11 trapasov, o ktorých nemal nikto vedieť

Dovolenkári odhalili svoje najväčšie tajomstvá: 11 trapasov, o ktorých nemal nikto vedieť

Opýtali sme sa našich zákazníkov, aké najväčšie trapasy sa im stali na dovolenke. Zabudnuté pasy, zmeškané lietadlá, zničené hotelové izby a udalosti, pri ktorých má človek chuť strčiť hlavu do piesku a už nikdy nevyliezť… Poďte sa s nami červenať!

1. Tobogán vracia úder

Vyzerá to ako vaše dieťa, ale nie je to vaše dieťa. Čo je to?Vyzerá to ako vaše dieťa, ale nie je to vaše dieťa. Čo je to?

Keď som bola s deťmi v Tatralandii, nechcela som ich pustiť na tobogan, zdal sa mi príliš nebezpečný pre 8-ročné deti. Len som sa otočila a deti sa mi stratili z dohľadu. Vtom zbadám, ako dole z toboganu letí dievčatko v ružových plavkách. Skončila som do toho výjazdu, kde poriadne nebolo kvôli vode, ktorá špliechala ani vidieť, kto to je.

Dievča som začala s krikom a vyhrážkami ťahať von, do toho pán na mňa kričí, čo si to dovoľujem, čo robím. Tomu som stihla poslať ešte pár nadávok, nech sa stará o seba. Vtom dieťa zdvihne hlavu a pozerám, že to cudzie. Pán, ktorý má okríkol, bol jej dedo. Svoju dcéru som nakoniec našla.

2. Vzácne plyny

Pozor, nebezpečenstvo!Pozor, nebezpečenstvo!

Keď som bola s rodičmi na kúpalisku, tato zaspal na lehátku a na celé kúpalisko si prdol tak, že sa všetci otočili. My sme sa išli prepadnúť od hanby a on si kľudne spal ďalej.

3. Dovolenka s prídavkom

Na dovolenke si treba vyhodiť z kopýtka! Ale niektoré výdajky môžu byť absolútne zbytočnéNa dovolenke si treba vyhodiť z kopýtka! Ale niektoré výdajky môžu byť absolútne zbytočné

Trapas sa stal, keď som vo štvrtok poobede počas balenia zistila, že lietadlo neletí v piatok ráno, ako sme si mysleli, ale letelo v štvrtok ráno, takže sme už vlastne mali byť doma a my sme ešte dovolenkovali… Poviem vám, kupovať 6 nových leteniek na nasledujúci deň je riadne finančne náročné. Mohli sme ísť na druhú dovolenku za to, ale čo už. Teraz všetko kontrolujem aspoň na 5×.

4. Kto šetrí, nejde nikam

Pozor, aby ste miesto dovolenky nešli na DOMOlenkuPozor, aby ste miesto dovolenky nešli na DOMOlenku

Ah jaj, už je to pár rokov, keď sme sa vybrali do zahraničia. Pred odchodom sme kontrolovali doklady, manžel otvoril skrinku v aute.

„Pas máš?“

„Mám!“

Pri pasovej kontrole môj manžel namiesto pasu vytiahol vkladnú knižku – prémiové sporenie mladých – bola zelená ako pas, no nezabudnem…

5. Hlavne nenápadne

Chcete sa prepadnúť pod zem? Rýľ netreba, stačí aj papierová tašku!Chcete sa prepadnúť pod zem? Rýľ netreba, stačí aj papierová tašku!

4-ročná dcérka mi vraví, že jej treba cikať. Boli sme na Zemplínskej šírave tak reku jej hovorím, že nech sa kľudne vyciká do vody, že veď to nevadí to nie je bazén. A ona na plnú pusu začala po mne kričať, že ona do vody cikať nemôže, veď má preboha na sebe plavky a ako si ich má dať vo vode dole, že prečo jej také hovorím, keď to sa nemá a podobne…

Utekala von z vody, stále po mne kričala, že cikať do vody je blbý nápad, v strese rýchlo dávala dole plavky, prišla k stromu kde mali ľudia deku a vyčúrala sa tam.

6. Niektoré veci nevysvetlíš

Veľká vášeň a nekvalitná posteľ, to nejde dokopy!Veľká vášeň a nekvalitná posteľ, to nejde dokopy!

Ako čerstvý mladý párik sme sa ubytovali v krásnom hoteli v srdci Slovenska. Hodili sme si veci na izbu a pobrali sa na celý deň preč – spoznávať okolité turistické trasy. Späť na izbu sme sa dostali až neskoro večer. Hneď po uložení do postele sme však zistili, že je akási preliačená. Po nadvihnutí niekoľkých vrstiev posteľného prádla a matraca sme si všimli, že posteľný rošt je v strede úplne zlomený a trčia z neho triesky. Predošlí hostia to namiesto nahlásenia len šikovne zamaskovali a poprekladali polámané roštové latky tak, aby preliačinu nebolo možné na prvý pohľad poznať. Človek to zaregistroval až vo chvíli, keď si do tej postele ľahol.

Čo už teda, hor sa reklamovať! Na potmehúdsky úsmev a sprisahanecké pohľady recepčnej, keď sme o pol desiatej v noci prišli na recepciu reklamovať zlomenú posteľ, nezabudnem do konca života. Bolo úplne jedno, čo sme personálu tvrdili, alebo ako čerstvo vyzeralo či nevyzeralo poškodenie – niektoré veci sa proste vysvetliť nedajú. V očiach recepčnej aj v očiach ostatného personálu, ktorý si potom celý týždeň z nás robil srandu, sme sa proste už navždy zapísali ako párik, ktorý v návale vášne polámal posteľ.

7. Kopa šťastia

Toto nebudeme prekladať. V prípade potreby použite slovník :)Toto nebudeme prekladať. V prípade potreby použite slovník :)

Na kúpalisku v Diakovciach sme si ustlali deku pod stromy, chládoček, relax, jednoducho oddych. Po plávaní v bazénoch som si šiel oddýchnuť na deku, ľahol a zaspal. Asi po hodine a pol som sa zobudil, a keďže som bol smädný, šiel som do bufetu. Ľudia sa obzerali, v rade odstúpili odo mňa a asi po 5 minútach mi starší pán hovorí: „Nechoďte pane do bazéna, celý ste od h**** na chrbte aj na hlave od hrdličiek.

Odpovedal som jednoducho: „Možno bude aj šťastie a nielen smola.“

Nevedel som, čo mám robiť, hanba, tak som nešiel pod sprchu, ale na pánske WC, a tam som to vyriešil. Ale i tak ma sprevádzali neustále pohľady a úškľabky počas dňa.

8. Záchranná misia

Koľko rodičov je potrebných na záchranu dieťaťu? Dvaja sú priveľa!Koľko rodičov je potrebných na záchranu dieťaťu? Dvaja sú priveľa!

Celá rodina sme plávali v mori. Syn ešte nebol celkom dobrý plavec, vošla mu voda do nosa a začal kašľať. Ja som bola od neho ďalej ako manžel, ktorý bol práve pod vodou a šnorchloval. Keď sa vynoril, kričím na neho:

„Topí sa ti syn!“

Pozerá na mňa ako puk v tých veľkých potápacích okuliaroch a mne došlo, že to nie je on, ale nejaká pani s rovnakými dlhými vlasmi. Syna som si musela zachrániť sama a len som dúfala, že pani nebola zo Slovenska ani z Česka.

9. Časy sa menia

Z tohto kufra vykúzlite maximálne zajacaZ tohto kufra vykúzlite maximálne zajaca

Keď sme prišli na dovolenku manžel zistil, že nemá oblečenie v kufri, lebo sa nám narodilo dieťa a mal sa zbaliť sám. Dovtedy si myslel, že ho zbalím.

10. Jazyková bariéra

Niekedy ruky-nohy nestačiaNiekedy ruky-nohy nestačia

Keď sme dorazili do hotela v Tunisku, zistili sme, že izby nespĺňajú potrebné kvality opísané v ponuke zájazdu. Delegátka nedvíhala telefón a tak sme sa pobrali na recepciu reklamovať izby na vlastnú päsť. Najvýrečnejší a najasertívnejší muž z partie sa ponúkol, že on to vybaví.

Jeho angličtina však nemala potrebnú úroveň, čo sme ale my ostatní postrehli až vo chvíli, keď začal dvomi prstami pochodovať po recepčnom pulte, rukami napodobňovať ďalekohľad a imitovať morské vlny. Snažil sa totižto prekvapenému recepčnému rukami nohami vysvetliť, že by sme radi dostali iné izby, nakoľko v tých našich nie je sľúbený výhľad na more, nefunguje tam klimatizácia a po vankúšoch sa prechádzajú mravce.

Všetci okolostojaci na nás pozerali ako na bláznov. Situáciu zachránila jeho partnerka, ktoré síce nebola tak asertívna, no aspoň ovládala angličtinu.

11. Neprepieraj špinavé prádlo na verejnosti!

Pranie bielizne na dovolenku môže byť nebezpečný hazard!Pranie bielizne na dovolenku môže byť nebezpečný hazard!

Po týždni dovolenky som sa rozhodla oprať špinavé veci v hotelovom umývadle. Bol tam taký čudný mechanizmus na upchávanie umývadla. Oprala som a zistila, že mi nejde odopchať umývadlo. Volám muža, nech mi pomôže. Skúša aj on, nič. Hovorím mu, že to treba zatlačiť „vší silou“. Zatlačil.

Umývadlo sa odtrhlo z poličky, padlo na dlážku a rozbilo sa na padrť. Pomedzi črepiny plávali v špinavej vode naše ponožky a spodné prádlo… So sklonenou hlavou sme sa šli priznať na recepciu. Šokovalo ma, že už o hodinu sme mali nalepené nové umývadlo a nemuseli sme sa sťahovať do inej izby. Hotel mal asi pre tieto prípadu veľkú zásobu náhradných umývadiel. :)

Dovolenka je vždy dobrodružstvo a nik vám nezaručí, že všetko prebehne hladko. (Pravdepodobne neprebehne:)) Choroba či neočakávaná udalosť môže mnohé pokaziť. Môžete si však byť istí, že Zľavomat vám pomôže vyriešiť akékoľvek nedorozumenia a problémy s ubytovaním.

5 výhod cestovania so Zľavomatom:

  • Bezplatné storno ešte 2 dni pred dovolenkou. Väčšina našich hotelov má extra výhodné podmienky. To znamená, že Vašu rezerváciu môžete zdarma zmeniť 2 dni pred začiatkom pobytu. Presné storno podmienky nájdete vždy v obsahu variantov v časti „Storno podmienky.“
  • Dovolenka na mieru. Sami si určite dĺžku pobytu, počet osôb aj veľkosť izby. Využite napríklad možnosť nadštandardného typu izby ako apartmán či izba s prístelkou. Nezabúdame ani na deti a domácich maznáčikov. Zistite, ako si ušiť dovolenku na mieru.
  • Už aj tak výhodnú dovolenku môžete mať so Zľavomatom ešte lacnejšie. Ako? Tak, že pri jej kúpe využijete rekreačný príspevok. Na uplatnenie rekreačného príspevku pritom u nás stačí iba zopár kliknutí.
  • Jednoduchá a rýchla rezervácia. Termín dovolenky si nás môžete jednoducho vybrať online a rovno aj zarezervovať. To všetko bez toho, že by ste museli niekam písať či volať. Alebo si kúpte voucher bez termínu a dátum rezervujte trebárs za mesiac. Je to len na vás. Náš rezervačný systém skrátka na nikoho netlačí.
  • Všetko vyriešime, radi poradíme. Na našej zákazníckej podpore čaká na vaše požiadavky ochotný tím ľudí. Ľudí, nie automatov. Každý deň robia všetko pre vaše pohodlie a maximálnu spokojnosť. Ozvite sa nášmu oddeleniu zákazníckej starostlivosti, nech sa deje čokoľvek – zastihnete nás telefonicky, na chate alebo prostredníctvom e‑mailu.

Hoďte starosti za hlavu a vyrazte na dovolenku. Každý trapas sa skôr či neskôr zmení na zábavnú príhodu.

Kuk na našu ponuku dovoleniek!

Ako sa vám článok páčil?

Katarína Pivarčiová

Som hrdou mamou dvoch detí, troch knižiek a jedného voňavého bylinkového záhonu. Milujem dobré víno, pokojný život na vidieku a príbehy, ktoré ma emocionálne vyžmýkajú. Rada ich čítam, rada ich píšem, ale ich prežívanie radšej nechám na druhých. 

Hore