Na čo sa zamerať v novom roku? Odpoveď nájdete v múdrych odkazoch od starších

Na čo sa zamerať v novom roku? Odpoveď nájdete v múdrych odkazoch od starších

Zľavomat.sk 1. 1. 2023

Schudnúť, prestať fajčiť, viac sa vzdelávať, piť menej alkoholu, nájsť si lepšiu prácu, zdravšie jesť, menej sa stresovať… To sú jedny z najčastejších predsavzatí, ktoré sú typické pre príchod nového roka. Niekedy vyšumia rýchlejšie ako tabletka celaskonu po bujarej silvestrovskej noci, inokedy sa ich so zaťatými zubami držíme mesiac či dva. Novoročné predsavzatia nemávajú dlhú výdrž - sú ako salónky s konečným dátumom spotreby. Každý rok ich nahradí nová sviatočná kolekcia rovnako nesplniteľných, blažených úmyslov.

Čo tak zmeniť uhol pohľadu a sústrediť sa na to naozaj podstatné? Aké by to bolo upustiť od nereálnych nárokov na seba a namiesto toho si viac vážiť to, čo už máme? Opýtali sme sa seniorov z bratislavského Domova dôchodcov Archa, čo by odkázali mladej generácii. Ich odkazy sú plné nadhľadu a poznania, že hodnoty ako mladosť či krása sú pominuteľné. A čo je to trvalé, na čo by sme sa mali zamerať nielen na nový rok, ale počas celého života?

Pozrite si video s odkazmi od staršej a skúsenejšej generácie a inšpirujte sa.

Domov seniorov Archa

Domov seniorov Archa predstavuje verejné zariadenie pre seniorov, ktorého zriaďovateľom je hlavné mesto Slovenskej republiky Bratislava. Sídli na Kramároch. Žije tu 115 obyvateľov, ktorých vekový priemer je 85 rokov. Väčšina z nich je imobilných. Ťažké zdravotné stavy kombinované s vysokým vekom obyvateľov predstavujú najmä v období šírenia vírusových chorôb pre seniorov obrovské riziko.

Ak chcete seniorov podporiť, tak môžete prispieť na ozónové dezinfekčné lampy. Ozónové lampy by pomohli eliminovať 99 % baktérií a vírusov v zariadení a chrániť tak zdravie tých najohrozenejších.Prispieť seniorom

Ako sa vám článok páčil?

Zľavomat.sk

Nové inšpirácie a zážitky na každý deň!

Hore