Uložiť Uložené

Fundiland

Detské interiérové ihrisko FUNDILAND v Prešove s rozlohou 700 m² je miestom pre všetky deti od 0 – 15 rokov, ktoré chcú zažiť deň plný zábavy a dobrodružstiev. Ihrisko disponuje 4 druhmi šmýkačiek, trampolínami, lezeckou stenou, arénou pre šliapacie autíčka a miestom pre futbal. 

Na toto miesto sa vybrala aj naša blogerka Mamma, ktorá so svojou rodinou rada navštevuje výnimočné miesta.

Keď nechceme aby naše deti presedeli celé detstvo pri elektronike, je potrebné mať plán B v prípade, že by bolo vonku nepríjemné počasie. My sme sa preto s nimi vybrali otestovať Fundiland v Prešove. Ihrisko sa nachádza v dosť veľkom areáli, preto je tam úplne bezproblémové parkovanie. Tak isto je hneď pri areáli aj zastávka MHD (Priemyselné centrum). Pre rodičov, ktorí sú bez auta to teda tak isto nie je žiadny problém. Vchod je označený. Pri vstupe je potrebné sa vyzuť, no dospelí, ktorí budú len sedieť pri stole, si môžu vziať návleky.

Vstupy sú buď hodinové alebo celodenné. Preliezačky, veže, šmýkačky a mostíky sú umiestnené priamo oproti priestoru, ktorý je určený pre rodičov. Ak sa vyberiete s dieťatkom do troch rokov, aj také si tu prídu na svoje. Je tu pre ne vyhradený priestor, kde sa nemusíte báť, že sa stanú obeťou bezhlavého šantenia starších súrodencov.

Na občerstvenie je v ponuke okrem kávy a nealko nápojov aj taká detská klasika džúsov v plastových fľašiach so športovým uzáverom. Ak by vašim ratolestiam pri nadmernom pohybe vyhladlo, treba s tým rátať minimálne dve hodinky vopred. Na jedenie je tu totiž k dispozícii jedine pizza z donáškovej služby, kde je približne takáto čakacia doba. Ak vám stačí niečo sladšie, potešia vás zákusky, ktoré si viete vybrať podľa dennej ponuky. Samozrejmé sú aj drobnosti ako lízanky, hádiky či iné sladkosti. My sme sa na návštevu vybrali počas týždňa a možno aj vďaka tomu to nebolo preplnené.

Rozloha 700 m2 však určite zabezpečila aj to, že deti sa po priestore rozptýlili tak, že niekedy mal človek aj pocit, že je to privátna párty. Ako prvé museli otestovať trampolíny, to je asi taký magnet pre všetky deti, veď to dobre poznáme. Potom hneď mega dlhé šmýkačky, všelijaké chodby a priechody. Deti nevedeli, kam sa skôr rozbehnúť. Veža, ktorá mala si 6 poschodí tvorených len z nejakých pásov, bola tiež veľmi obľúbená. Každý si v nej musel hľadať svoju cestu, ako sa cez poschodia predrať. Aj 24 hodinový pobyt by bol pre naše deti málo. Počas celých dvoch hodín som ich videla asi trikrát, aj to len keď už odpadávali od smädu. Vrátili sa s mokrými vlasmi aj chrbtom a červenými lícami. Čo dodať? Keď som sa opýtala, ako bolo tak odpoveď znela jednohlasne takto: „Super!“. 

Lajk od maminy Mammy

Celé ihrisko je vlastne jeden veľký priestor, preto sa netreba báť, že sa vám deti niekde stratia. Pokým sa vaše deti poriadne vyjašia, môžete si v priestore pre rodičov vychutnať výbornú kávičku.

Hore