Daniel Melicherík šéfuje kuchyni na Ministerstve pohody od leta
2016 a za ten čas si vybudoval solídne miesto v srdciach zákazníkov,
ktorí sa často vracajú, aby ochutnali jeho špeciality z Á la carte menu.
Rád tvorí nové variácie, pričom základom sú tradičné a sezónne
produkty, no predsalen v trochu netradičnom prevedení – z čierneho
koreňa vykúzli krémovú polievku, zo žeruchy skvelé pesto, z balzamika
spraví „kaviár“, či zo slaninky lahodnú penu.
A takéto „kúzla“ sprevádzajú naše jedlá. Príďte ochutnať,
veríme, že vám bude chutiť.
Daniel sa venuje rád aj kuchárskym súťažiam, na ktorých sa mu (musíme
mu zaklopať) darí. K tohtoročným úspechom patrí zlatá medaila zo súťaže Gastro Cup, ktorá prebehla v rámci výstavy Danubia Gastro 2017,
kde súťažil pod našu značkou a vo februári sa vrátil z medzinárodnej
súťaže Chef of Ireland, kde so svojim tímom, sponzorovaní našou
spoločnosťou, získal bronzovú medailu.
Okrem toho patria do jeho zbierky aj 3 bronzové 2 strieborné a jedna
zlatá medaila z rôznych súťaží na Slovensku, ale aj ďalšia zlatá
medaila – úspech trojčlenného tímu na medzinárodnej súťaži
v Chorvátsku. Už počas školy sa začal venovať aj Slovenskému zväzu
kuchárov a cukrárov, kde doteraz pôsobí a v súčasnosti zastáva funkciu
predsedu Bratislavského klubu, ktorý má 100 členov.
Jeho snahou je Zväz a Klub znovu zviditeľniť a pod dohľadom skúsených
a talentovaných kuchárov, ktorými Slovensko rozhodne disponuje, inšpirovať
ako žiakov, tak aj vyučených kuchárov k rozvoju svojich kuchárskych
schopností. Dôraz kladie aj na svoje vzdelávanie, pretože ako vraví, vždy
je čo zlepšovať :)
Navštevuje kurzy, ako sú príprava sushi, molekulárna kuchyňa, či food
design s Braňom Križanom. Pochváliť sa môže aj svojim úsilím na kvalifikácii na hodnotiaceho kuchára pre medzinárodné súťaže.
|