Daniel Melicherík šéfuje kuchyni na Ministerstve pohody od leta
2016 a za ten čas si vybudoval solídne miesto v srdciach zákazníkov,
ktorí sa často vracajú, aby ochutnali jeho špeciality z Á la carte menu.
Rád tvorí nové variácie, pričom základom sú tradičné a sezónne
produkty, no predsalen v trochu netradičnom prevedení – z čierneho
koreňa vykúzli krémovú polievku, zo žeruchy skvelé pesto, z balzamika
spraví „kaviár“, či zo slaninky lahodnú penu. A takéto „kúzla“
sprevádzajú naše jedlá.
Prídite ochutnať, veríme, že Vám bude chutiť.
Daniel sa venuje rád aj kuchárskym súťažiam, na ktorých sa mu (musíme
mu zaklopať) darí.
K tohtoročným úspechom patrí zlatá medaila zo súťaže Gastro Cup,
ktorá prebehla v rámci výstavy Danubia Gastro 2017, kde súťažil pod našu
značkou a vo februári sa vrátil z medzinárodnej súťaže Chef of Ireland,
kde so svojim tímom, sponzorovaní našou spoločnosťou, získal bronzovú
medailu.
Okrem toho patria do jeho zbierky aj 3 bronzové 2 strieborné a jedna
zlatá medaila z rôznych súťaží na Slovensku, ale aj ďalšia zlatá
medaila – úspech trojčlenného tímu na medzinárodnej súťaži
v Chorvátsku.
Už počas školy sa začal venovať aj Slovenskému zväzu kuchárov
a cukrárov, kde doteraz pôsobí a v súčasnosti zastáva funkciu predsedu
Bratislavského klubu, ktorý má 100 členov. Jeho snahou je Zväz a Klub
znovu zviditeľniť a pod dohľadom skúsených a talentovaných kuchárov,
ktorými Slovensko rozhodne disponuje, inšpirovať ako žiakov, tak aj vyučených kuchárov k rozvoju svojich kuchárskych schopností.
Dôraz kladie aj na svoje vzdelávanie, pretože ako vraví, vždy je čo
zlepšovať : ). Navštevuje kurzy, ako sú príprava sushi, molekulárna
kuchyňa, či food design s Braňom Križanom. Pochváliť sa môže aj svojim
úsilím na kvalifikácii na hodnotiaceho kuchára pre medzinárodné
súťaže.
|