








Tým najlepším, čo vám oriešky môžu dať, nie sú šaty pre princeznú, ale zdravá múka. Upečte si bezlepkovú tortu z orieškovej múky a pozvite na ňu i svojich priateľov. Budú zízať, ako ľahko sa v kuchyni zaobídete bez klasickej múky.
Inšpirujte sa aj ďalšími ponukami! Na jedno poštovné si teraz môžete objednať viacero produktov od predajcu Oříškov.eu
Vybrať si môžete:
|
![]() |
|
![]() |
|
Paraorieškovú múku
Tipy na recepty
Inšpirujte sa našimi receptami a upečte si napríklad arašidový cheesecake alebo tortu z vlašských orechov.
Suroviny: Cesto vlejeme do pripravenej formy a dáme na 35–40 minút piecť. Pre uistenie môžeme otestovať špajdľou, ak sa cesto nelepí, je bábovka hotová. Hotovú bábovku opatrne vyklopíme z formy a necháme vychladnúť, pred podávaním ju môžeme posypať práškovým cukrom. |
Suroviny: Tekutinu vlejeme do misy s múkou a poriadne premiešame. Pridáme
hrozienka. |
Suroviny:
Do našľahaného krému vmiešajte ručne orechy, múku zmiešanú s práškom do pečiva a zostávajúcimi tromi lyžicami studenej vody. Vznikne veľmi hustá hmota. 3.Ušľahajte pevný sneh z bielkov a štipky soli. Sneh opatrne
vmiešajte do orechového cesta a dajte piecť v tortovej forme. Pečte
približne 45 minút. Takto miešajte 2 minúty a odstavte. Zmiešajte múku s trochou mlieka a vytvorte hladkú kašičku, tak aby múka netvorila hrudky. Zvyšok mlieka dajte do menšieho hrnca, vmiešajte kašičku z múky a zahrievajte za stáleho miešania, aby sa nevytvorili hrudky. Keď začne mlieko bublať, varte ešte pár minút, ale stále miešajte. Teraz môžete vmiešať čokoládový krém do mliečneho a nechať
vychladnúť. Maslo začnite šľahať s vanilkovým cukrom a keď je krásne
nadýchané, postupne po lyžiciach pridávajte za stáleho šľahania
čokoládový krém. Natrite polovicou krému a položte druhú vrstvu korpusu, ktorú
opäť polejte zostávajúcou kávou s rumom. Teraz už len celú tortu
schovať pod vrstvu mierne sladkého jemného čokoládového krému a dozdobiť. |
Suroviny: Zmes na náplň nalejeme na korpus. Pečieme v rúre približne 60 minút do stmavnutia korpusu a stuhnutí náplne pri 170 °C. Po vytiahnutí môžeme dozdobiť arašidmi a necháme vychladnúť najmenej 2 hodiny. |
Suroviny: Zašľahajte 3 lyžice vriacej vody. Z bielkov a svetlej peny
vyšľahajte tuhý sneh. Nechajte vychladnúť. Poprášte limetkovým cukrom, ozdobte malinami a trochou limetkovej kôry. |
Inšpirujte sa aj ďalšími ponukami! Na jedno poštovné si teraz môžete objednať viacero produktov od predajcu Oříškov.eu
Adresa pre prípadné vrátenie tovaru:
ALIKA a.s.
Čelčice 164
Čelčice 798 23
Česká republika