Najväčšie kúzlo je niekedy práve v jednoduchosti. Rovnako je to aj s Kartoškou – kto by to povedal, že si môžete, tak skvelo pochutiť na pečenom plnenom zemiaku?
Kartoška je výborná pochúťka a špecialita reštaurácie Kartoška. Je to vlastne plnený pečený zemiak s maslom a chrumkavou cibuľkou, alebo s olivovým olejom a kôprom. Na prípravu Kartošky sa používa špeciálna odroda zemiakov, ktorá sa triedi, aby sa do pece dostali len tie najlepšie hľuzy.
Jedna porcia má približne 350 – 500 g a Kartoška sa zapeká v špeciálnej peci podľa moderných technológii pri teplote 250°C. Po takejto príprave sa zemiak otvorí a do vnútra sa podľa vášho výberu dá náplň a našľahané maslo s cibuľkou, alebo olivový olej s kôprom.
Táto chrumkavá lahôdka je dôkazom, že v jednoduchosti je krása a získa si vás na prvé zahryznutie a stane sa stálicou medzi vašimi obľúbenými jedlami.