Všetci by sme chceli kráľovsky žiť, kráľovsky oddychovať a kráľovsky jesť – aspoň raz v roku. Kiežby sa to dalo. Ale veď ono sa to vlastne dá! Na hladné brucho je najlepšia hradná kuchyňa a tá v exkluzívnom Chateau GrandCastle**** splní vaše gurmánske sny do bodky. A bodka.
História hradu a kaštieľa v Liptovskom Hrádku siaha až
do 14. storočia, no najvýznamnejším obdobím pre jeho rozvoj bol
začiatok 17. storočia. Práve vtedy bol na podnet Magdaleny Zai, manželky
vtedajšieho majiteľa Mikuláša Sándorfyho, okolo hradu postavený
renesančný kaštieľ.
Reštaurácia Magdalény Zai je miesto, kde okrem histórie ochutnáte
aj jednoduché pokrmy naservírované s aristokratickou pozornosťou. Jedlá
sú zostavené najmä zo surovín lokálne dostupných, aby boli čerstvé
a nefalšované, a preto pravidelne udávajú trendy v oblasti gastronómie
na Liptove.
Posedenie v salóniku s chlebovou pecou, rozjímanie pri pukotajúcom krbe
počas dlhých večerov alebo snívanie na priľahlej terase s posedením
v záhrade vás zahrnie kráľovskou intimitou prostredia. Zahryznite sa do gastronomického neba a hodujte na mieste, kde dlhé roky večerala aj krásna
grófka a jej manželia.
Otvorte svoje srdce tradičnej kuchyni popretkávanej elegantnou gastro
inováciou, ktorá vaše chuťové bunky vezme na kráľovskú dovolenku.
Kulinárske umenie je dokonale doplnené ponukou skvelých vín zahraničnej
i národnej produkcie z unikátnej hradnej pivnice a spraví z každého
stolovania malý sviatok.
Počas akcie určenej len pre návštevníkov Zľavomatu ochutnáte umelecké
diela spod ruky Chef de Cuisine – Martina Frankla.
jeho krédom pri práci je kvalita, poctivosť, jednoduchosť /avšak
súčasne kreativita/, experiment
po 10 rohoch sa vrátil z miest, kde rovnako pôsobil ako šéfkuchár a nabral skúseností v horských hoteloch doma aj zahraničí
vracia sa k tradičnej kuchyni na moderný spôsob
veľa si študoval o zvykoch a jedálničku na kráľovských dvoroch
v období stredoveku či renesancie, čo implementuje v kombináciách
s modernou kuchyňou dnešnej doby
divina nie je z lokálneho zdroja vzhľadom na túto sezónu
Kačacie prsia, zelerové pyré a černicová omáčka na portskom víne
kačacie prsia tiež servírované ako steak
pyré zo zeleru, sušených jabĺk a na mede restovanej cibuľky
černicové ragú na redukcii z portského vína
Dezert
Dezert Magdaleny Zai:lahodná piškóta s poctivým
parížskym krémom
pripomína hradnú vežu,
špeciálne len pre túto reštauráciu ju vyrába patissér, ktorý sa učil v Normandii
temperovaná čokoláda ručne tvarovaná do tvaru hradieb
chrumkavý čokoládový crumble ako posýpka
zdobenie – marcipán potiahnutý pravým zlatom
kúsky čerstvého ovocia
Okrem podmanivej gastronómie je to aj čaro Liptova, zelená príroda
a povestný pokoj, ktorý nájdete iba pod slovenskými Tatrami. Rozprávka
pokračuje aj za bránami Chateau Grand Castle.
Vychutnávajte si pred jedlom či po ňom voľné chvíle na prechádzke
v okolí popretkávanom históriou, oddychujte pri turistických potulkách,
pri jazde na koni alebo sa nechajte zlákať relaxom, či
kultúrou. Navštíviť môžete rozprávkové Habakuky,
detské mestečko Donovalkovo, Múzeum liptovskej dediny v Pribyline
alebo Rozprávkovú vtáčiu záhradu. Milovníci vody sa môžu
osviežiť v aquaparkoch Gino Paradise Bešeňová alebo Tatralandia.
pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridné odrody a výrobky z nich
2
Kôrovce
a výrobky z nich
3
Vajce
a výrobky z nich
4
Ryby
a výrobky z nich
5
Podzemnica olejná (Arašidy)
a výrobky z nich
6
Sójové bôby (Sója)
a výrobky z nich
7
Mlieko
a výrobky z neho
8
Škrupinové plody
mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu orechy, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a výrobky z nich
9
Zeler
a výrobky z neho
10
Horčica
a výrobky z nej
11
Sezamové semená (Sezam)
a výrobky z nich
12
Oxid siričitý a siričitany
v koncentráciách vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjadrené SO2
13
Vlčí bôb (Lupina)
a výrobky z neho
14
Mäkkýše
a výrobky z nich
Upozornenie:
Informácie o alergénoch sú poskytované priamo poskytovateľom tejto ponuky, nie spoločnosťou Slevomat.cz, s.r.o. – organizačná zložka Slovensko. Poskytovateľ nesie výlučnú zodpovednosť za správnosť týchto informácií. V prípade ďalších otázok na zloženie či alergény kontaktujte priamo poskytovateľa ponuky.