Prémiové degustačné menu v Reštaurácií Magdaleny Zai v Chateau GrandCastle****
Prehľad ponuky
Všetci by sme chceli kráľovsky žiť, kráľovsky oddychovať a kráľovsky jesť – aspoň raz v roku. Kiežby sa to dalo. Ale veď ono sa to vlastne dá! Na hladné brucho je najlepšia hradná kuchyňa a tá v exkluzívnom Chateau GrandCastle**** splní vaše gurmánske sny do bodky. A bodka.
História hradu a kaštieľa v Liptovskom Hrádku siaha až do 14. storočia, no najvýznamnejším obdobím pre jeho rozvoj bol začiatok 17. storočia. Práve vtedy bol na podnet Magdaleny Zai, manželky vtedajšieho majiteľa Mikuláša Sándorfyho, okolo hradu postavený renesančný kaštieľ.
Reštaurácia Magdalény Zai je miesto, kde okrem histórie ochutnáte aj jednoduché pokrmy naservírované s aristokratickou pozornosťou. Jedlá sú zostavené najmä zo surovín lokálne dostupných, aby boli čerstvé a nefalšované, a preto pravidelne udávajú trendy v oblasti gastronómie na Liptove.
Posedenie v salóniku s chlebovou pecou, rozjímanie pri pukotajúcom krbe počas dlhých večerov alebo snívanie na priľahlej terase s posedením v záhrade vás zahrnie kráľovskou intimitou prostredia. Zahryznite sa do gastronomického neba a hodujte na mieste, kde dlhé roky večerala aj krásna grófka a jej manželia.
Otvorte svoje srdce tradičnej kuchyni popretkávanej elegantnou gastro inováciou, ktorá vaše chuťové bunky vezme na kráľovskú dovolenku. Kulinárske umenie je dokonale doplnené ponukou skvelých vín zahraničnej i národnej produkcie z unikátnej hradnej pivnice a spraví z každého stolovania malý sviatok.
Počas akcie určenej len pre návštevníkov Zľavomatu ochutnáte umelecké diela spod ruky Chef de Cuisine – Martina Frankla.
- jeho krédom pri práci je kvalita, poctivosť, jednoduchosť /avšak súčasne kreativita/, experiment
- po 10 rohoch sa vrátil z miest, kde rovnako pôsobil ako šéfkuchár a nabral skúseností v horských hoteloch doma aj zahraničí
- vracia sa k tradičnej kuchyni na moderný spôsob
- veľa si študoval o zvykoch a jedálničku na kráľovských dvoroch v období stredoveku či renesancie, čo implementuje v kombináciách s modernou kuchyňou dnešnej doby
Prečítajte si všetky chutné podrobnosti o čakajúcom degustačnom menu!
Predjedlo Calvados Foie Gras Ganache: krém z kŕmenej husacej pečene, karamelizované jabĺčka s domácim Calvadosom, toast
Polievka Silný vývar s domácimi rezancami: trhané mäso, domáce slíže, julienne z koreňovej zeleniny
Hlavné jedlo: Jelenie stehno: steak z jeleňa sous-vide, údené zemiakové pyré, bazové demi-glacé
Kačacie prsia, zelerové pyré a černicová omáčka na portskom víne
Dezert Dezert Magdaleny Zai: lahodná piškóta s poctivým parížskym krémom
|
Okrem podmanivej gastronómie je to aj čaro Liptova, zelená príroda a povestný pokoj, ktorý nájdete iba pod slovenskými Tatrami. Rozprávka pokračuje aj za bránami Chateau Grand Castle.
Vychutnávajte si pred jedlom či po ňom voľné chvíle na prechádzke v okolí popretkávanom históriou, oddychujte pri turistických potulkách, pri jazde na koni alebo sa nechajte zlákať relaxom, či kultúrou. Navštíviť môžete rozprávkové Habakuky, detské mestečko Donovalkovo, Múzeum liptovskej dediny v Pribyline alebo Rozprávkovú vtáčiu záhradu. Milovníci vody sa môžu osviežiť v aquaparkoch Gino Paradise Bešeňová alebo Tatralandia.
Obilniny obsahujúce lepok
pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridné odrody a výrobky z nich
Kôrovce
a výrobky z nich
Vajce
a výrobky z nich
Ryby
a výrobky z nich
Podzemnica olejná (Arašidy)
a výrobky z nich
Sójové bôby (Sója)
a výrobky z nich
Mlieko
a výrobky z neho
Škrupinové plody
mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu orechy, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a výrobky z nich
Zeler
a výrobky z neho
Horčica
a výrobky z nej
Sezamové semená (Sezam)
a výrobky z nich
Oxid siričitý a siričitany
v koncentráciách vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjadrené SO2
Vlčí bôb (Lupina)
a výrobky z neho
Mäkkýše
a výrobky z nich
Upozornenie:
Informácie o alergénoch sú poskytované priamo poskytovateľom tejto ponuky, nie spoločnosťou Slevomat.cz, s.r.o. – organizačná zložka Slovensko. Poskytovateľ nesie výlučnú zodpovednosť za správnosť týchto informácií. V prípade ďalších otázok na zloženie či alergény kontaktujte priamo poskytovateľa ponuky.