Pochutnajte si na slovenskom mäse v BIO kvalite v podaní šéfkuchára so svetovými skúsenosťami – a to i z michelinskej reštaurácie! Vybrať si môžete medzi hovädzími rebrami alebo teľacím steakom.
„Snažíme sa odlíšiť, robiť veci úplne inak, ako sa robia
v iných reštauráciách. Používame nové spôsoby ako pošírovanie,
konfitovanie, sous-vide, či varenie na pare. Ide
o omnoho zdravšie spôsoby prípravy jedla. Okrem toho varíme z čerstvých
potravín. U nás žiadne mrazené výrobky či
polotovary nenájdete. Vyrábame si všetko od domáceho chleba, až
po pečivo ku káve, “ prezradil
spolumajiteľ Fabriky a zároveň šéfkuchár Milan
Kovalčík.
Rodák z Prešova študoval hotelovú akadémiu, hneď po jej skončení sa pobral do Nemecka, neskôr brázdil moria na lodiach, zavialo ho aj do talianskych hôr a neskôr do Česka. Všade získal skúsenosti, tipy,
inšpirácie. Naposledy pracoval v michelinskej reštaurácii
v Prahe, pričom študoval vysokú hotelovú školu. A keď cítil,
že je čas vrátiť sa domov a založiť rodinu, voľba padla na Poprad pre blízkosť hôr, na ktorú si zvykol v Taliansku, i pre cestovný ruch
v neďalekých Tatrách. Na osobnú skúsenosť stavil aj pri zostavovaní
tímu, ktorý je pre podnik tohto typu nevyhnutná podmienka úspechu. Základ
tvoria jeho kolegovia z bývalých pôsobísk, zvyšok doladil z konkurzov.
„Keď som sa rozhodol pre túto reštauráciu, vzal som do ruky telefón
a zavolal som im. Poznali ma, koncept podniku ich zaujal, tak prišli a neľutujú,“ vysvetľuje mi na pohľad jednoduchý príbeh.
Reštaurácia, ktorá ma charizmu
Vďaka svojmu industriálnemu štýlu, v ktorom je zariadená, dostala nová
reštaurácia názov Fabrika. Pri navrhovaní interiéru sa architekt vyhral s každým detailom. Hrnce zavesené nad barom, ktoré
slúžia na ohrievanie jedla, sudy namiesto umývadiel na toaletách či stôl
vyrobený z dreva lode, ktorá sa plavila po oceáne. To je len zlomok toho,
čo vás zaručene upúta.
Okrem toho tu nájdete i salónik, barovú časť ako srdce reštaurácie a kaviarenský kútik. Samozrejmosťou je stavebne oddelená fajčiarska časť.