Konfitované hovädzie rebrá či teľací rump steak svetovej kvality
Prehľad ponuky
Pochutnajte si na slovenskom mäse v BIO kvalite v podaní šéfkuchára so svetovými skúsenosťami – a to i z michelinskej reštaurácie! Vybrať si môžete medzi hovädzími rebrami alebo teľacím steakom.
„Snažíme sa odlíšiť, robiť veci úplne inak, ako sa robia v iných reštauráciách. Používame nové spôsoby ako pošírovanie, konfitovanie, sous-vide, či varenie na pare. Ide o omnoho zdravšie spôsoby prípravy jedla. Okrem toho varíme z čerstvých potravín. U nás žiadne mrazené výrobky či polotovary nenájdete. Vyrábame si všetko od domáceho chleba, až po pečivo ku káve, “ prezradil spolumajiteľ Fabriky a zároveň šéfkuchár Milan Kovalčík.
Rodák z Prešova študoval hotelovú akadémiu, hneď po jej skončení sa pobral do Nemecka, neskôr brázdil moria na lodiach, zavialo ho aj do talianskych hôr a neskôr do Česka. Všade získal skúsenosti, tipy, inšpirácie. Naposledy pracoval v michelinskej reštaurácii v Prahe, pričom študoval vysokú hotelovú školu. A keď cítil, že je čas vrátiť sa domov a založiť rodinu, voľba padla na Poprad pre blízkosť hôr, na ktorú si zvykol v Taliansku, i pre cestovný ruch v neďalekých Tatrách. Na osobnú skúsenosť stavil aj pri zostavovaní tímu, ktorý je pre podnik tohto typu nevyhnutná podmienka úspechu. Základ tvoria jeho kolegovia z bývalých pôsobísk, zvyšok doladil z konkurzov. „Keď som sa rozhodol pre túto reštauráciu, vzal som do ruky telefón a zavolal som im. Poznali ma, koncept podniku ich zaujal, tak prišli a neľutujú,“ vysvetľuje mi na pohľad jednoduchý príbeh.
|
Reštaurácia, ktorá ma charizmu
Vďaka svojmu industriálnemu štýlu, v ktorom je zariadená, dostala nová reštaurácia názov Fabrika. Pri navrhovaní interiéru sa architekt vyhral s každým detailom. Hrnce zavesené nad barom, ktoré slúžia na ohrievanie jedla, sudy namiesto umývadiel na toaletách či stôl vyrobený z dreva lode, ktorá sa plavila po oceáne. To je len zlomok toho, čo vás zaručene upúta.
Okrem toho tu nájdete i salónik, barovú časť ako srdce reštaurácie a kaviarenský kútik. Samozrejmosťou je stavebne oddelená fajčiarska časť.
Obilniny obsahujúce lepok
pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridné odrody a výrobky z nich
Kôrovce
a výrobky z nich
Vajce
a výrobky z nich
Ryby
a výrobky z nich
Podzemnica olejná (Arašidy)
a výrobky z nich
Sójové bôby (Sója)
a výrobky z nich
Mlieko
a výrobky z neho
Škrupinové plody
mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu orechy, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a výrobky z nich
Zeler
a výrobky z neho
Horčica
a výrobky z nej
Sezamové semená (Sezam)
a výrobky z nich
Oxid siričitý a siričitany
v koncentráciách vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjadrené SO2
Vlčí bôb (Lupina)
a výrobky z neho
Mäkkýše
a výrobky z nich
Upozornenie:
Informácie o alergénoch sú poskytované priamo poskytovateľom tejto ponuky, nie spoločnosťou Slevomat.cz, s.r.o. – organizačná zložka Slovensko. Poskytovateľ nesie výlučnú zodpovednosť za správnosť týchto informácií. V prípade ďalších otázok na zloženie či alergény kontaktujte priamo poskytovateľa ponuky.