ONLINE KURZ Carvingfruit – dekoratívne vyrezávanie do ovocia a zeleniny
Kurz je zložený z 13 častí: (spolu 43 minút) - história carving fruitu - správne držanie nožíka - druhy náradia, rozdelenie - ostrenie nožíkov - zachovanie čerstvosti ovocia a zeleniny - paradajková ružička - fontána z paradajky - list z baklažánu a zo zeleru - kvet z kalerábu s pomocou dlátok - ružička z mrkvy - ružička z cvikle - ružička z uhorky a z mrkvy - otvorený kvet z kalerábu a z mrkvy
Prístup k online kurzu po dobu 14 dní
Po skončení kurzu získate ABSOLVENTSKÚ LISTINU v PDF formáte
Kurz je vhodný pre úplných začiatočníkov, ale aj pre mierne pokročilých
ONLINE KURZ Carvingfruit – dekoratívne vyrezávanie RUŽE
Kurz je zložený z 10 častí: (spolu 48 minút) - správny výber nožíka pri rôznych tvaroch - správne držanie nožíka pri vyrezávaní ruží - výber vhodnej zeleniny pre vyrezávanie ruží - druhy ovocia a zeleniny, do ktorej sa dajú ruže vyrezávať - základný tvar ruže do mrkvy - ruža do cvikle - ruža do bielej reďkovky - ruža do manga - dotvorenie ruží listami – vyrezanými - zachovanie čerstvosti pri vyrezávaní ruží
Prístup k online kurzu po dobu 14 dní
Po skončení kurzu získate ABSOLVENTSKÚ LISTINU v PDF formáte
Kurz je vhodný pre úplných začiatočníkov, ale aj pre mierne pokročilých
ONLINE KURZ Carvingfruit – dekoratívne vyrezávanie MELÓN THAJSKÝ VZOR
Kurz je zložený zo 7 častí: (spolu 27 minút) - správny výber melónov - druhy melónov na vyrezávanie - správne držanie nožíkov pri vyrezávaní - správny výber náradia pri vyrezávaní do melónov - zachovanie čerstvosti melónov - vyrezávanie thajského kvetu - dotváranie melóna
Prístup k online kurzu po dobu 14 dní
Po skončení kurzu získate ABSOLVENTSKÚ LISTINU v PDF formáte
Kurz je vhodný pre úplných začiatočníkov, ale aj pre mierne pokročilých
Milujete, keď vami pripravené jedlo vyzerá krásne? Čo tak pozdvihnúť svoju gastronomickú vášeň na doslova umeleckú úroveň?
Na online kurze dekoratívneho vyrezávania do ovocia a zeleniny sa dozviete, ako premeniť obyčajné pokrmy na umelecké diela. V teoretickej časti kurzu sa oboznámite s druhmi náradia používaných na carving, technikou brúsenia i správneho držania nožíkov a taktiež zistíte, ako zachovať čerstvosť ovocia a zeleniny čo najdlhšie.
V rámci praktickej časti sa naučíte vyrezávať rýchle ozdoby, ale aj ružičky či rôzne kvety napríklad z paradajky, cvikly, mrkvy, či uhorky, reďkovky, manga alebo melónu. Stačí si vybrať ten správny variant podľa toho, aký druh ovocia či zeleniny sa chcete naučiť vyrezávať.
Dobre vedieť: Kurzy majú začiatočnícku až mierne pokročilú úroveň, sú vhodné napríklad pre kuchárov a cukrárov pracujúcich v studenej kuchyni. Určite ich však ocenia aj ľudia, ktorí skrátka majú radi prípravu jedla a chcú sa naučiť niečo nové – napríklad krásne ozdobiť sviatočný stôl alebo vytvoriť jedlú a zdravú kytičku. Po dokončení kurzu získate listinu potvrdzujúcu jeho úspešné absolvovanie.