S plnými ústami sa vraj nehovorí, ale vďaka tejto pizzi sa možno zlepší vaša taliančina! Keď ju totiž vložíte do úst, zmohnete sa len na blažené Mio Dio!
Pizza v Astorke je totiž pripravovaná podľa tradičnej neapolskej receptúry. Pri výrobe neapolskej pizze sa využíva fermentácia cesta, kde samotné cesto zreje 24 až 72 hodín, pričom sa lepok obsiahnutý v múke lepšie štiepi na jednoduché cukry a zároveň je cesto lepšie stráviteľné a krásne elastické. Pre takýto druh pizze sú charakteristické nafúknuté okraje, ktoré sú z vonkajšej strany krásne chrumkavé a z vnútra mäkké a vláčne.
Pizza sa pečie priamo na šamotovej platni a nie na plechu. Celú pizzu dotvárajú suroviny, ktoré sú vždy kvalitné a čerstvé. Na výber máte 9 druhov pizze, každá je iná a nájdu sa medzi nimi aj skutočne nápadité kúsky. Vyberie si nielen milovník mäsa, ale aj vegetarián či syroholik.
Dobre vedieť: Pizzu si môžete zobrať aj domov a vychutnať si ju v pohodlí svojej obývačky
Zrekonštruovaný podnik Astorka Pub nájdete na Južnej triede v Košiciach (OC Astória). Je rozdelený na 2 priestory – nefajčiarsku a fajčiarku miestnosť. Fajčiarska miestnosť sa dá využívať ako salónik s kapacitou do 20 osôb na usporiadanie rôznych spoločenských aktivít. V sobotu tu prebiehajú pravidelné turnaje v šípkach, na ktoré sa môžete prihlásiť aj keď ste amatér. V prevádzke sa nachádza aj detský kútik a pre dospelých je k dispozícii stolný futbal.