











Hovorí sa, že každý má svojho dvojníka – platí to aj o káve. Jej dvojník z púpavy, jačmeňa či čakanky je skutočne jej lepším ja.
Prečo? Pretože sú zdravé a bez kofeínu. Nielenže všetky tri druhy „kávy“, či už z praženého koreňa púpavy, jačmeňa či čakanky skvele chutia, podľa mnohých domácich aj zahraničných zdrojov navyše prospievajú zdraviu.
![]() |
|
A skúsiť môžete tiež skvelú zmes: v kombinácii púpavovej a jačmeňovej „kávy“ získate nielen jedinečné prepojenie chutí, ale aj blahodarných účinkov na ľudský organizmus. Siahnuť môžete po samostatných vrecúškach, v ponuke nájdete ale aj výhodné balíčky.
Prospešné vlastnosti jačmeňa
- Inulín funguje ako zásobná látka v rastlinách, v ľudskom tele pomáha pri liečbe žlčových a obličkových kameňov.
- Napomáha pri zápaloch močových ciest, nechutenstve a zápche.
- V hrubom čreve vyživuje nám prospešné mikroorganizmy.
- Má antioxidačné účinky, podporuje vyplavovanie škodlivín z pečene.
- Znižuje hladinu cholesterolu v krvi, potláča chuť k jedlu.
- Pomáha chrániť zuby pred vznikom zubného kazu.
Ako koreň púpavy prospieva ľudskému zdraviu?
Každá štúdia hodnotí využitie koreňa púpavy trochu inak, v týchto bodoch sa ale väčšinou zhodujú:
- Koreň púpavy posilňuje činnosť pečene, obličiek, žlčníka a močového mechúra.
- Detoxikuje organizmus.
- Môže mať protirakovinové účinky.
- Dodáva energiu a zlepšuje imunitu.
- Neprekysľuje organizmus, reguluje vysoký krvný tlak a cholesterol.
- Môže byť konzumovaný pri cukrovke, reguluje totiž hladinu krvného cukru.
- Odporúča sa ho užívať pri zavodnenom organizme a vraj slúži aj ako doplnok pri chudnutí.
Aké účinky má koreň čakanky?
- Čakanka je mierne močopudná, podporuje prirodzenú funkciu vylučovania, čím napomáha k prečisteniu tela.
- Zlepšuje chuť k jedlu.
- Podporuje správnu činnosť tráviacej sústavy
- Prispieva tak ku kontrole telesnej hmotnosti.
- Pozitívne pôsobí na činnosť pečene a žlčníka.
Adresa pre prípadné vrátenie tovaru:
Centrum zdraví
Antala Staška 25
140 00 Praha
Česká republika