Uložiť Uložené

Rozhľadňa Hniezdo v Malinove

Vyskúšané rodičmi

Máte radi rozhľadne? Máme pre vás tip na návštevu rozhľadne, ktorá vám určite učaruje. Svojou výškou síce nevyniká, ale jej prevedenie je veľmi originálne. Navyše, ak sú vaše deti fanúšikmi Spievankova, potešia sa ešte viac - práve na tomto mieste bol totiž natočený klip k pesničke Doktor ďateľ a sestrička lastovička.

Rozhľadňa Hniezdo sa nachádza pri obci Malinovo. Zaparkujte preto tu, ideálne na Cintorínskej ulici, po ktorej potom pokračujte pešo až na koniec obce. Následne odbočte doprava na poľnú cestu, vedie tade aj náučný chodník „Na dobrej stope“. Prejdete okolo drobných chatiek a na konci poľnej cesty už na vás medzi stromami bude čakať cieľ v podobe rozhľadne.

Rozhľadňa Hniezdo je vysoká 7 metrov a môžete z nej pozorovať Malý Dunaj a okolitý les. Keď vedľa rozhľadne prejdete po drevenej lávke, dostanete sa na chodníček, ktorý vás zavedie k ďalšiemu krásnemu miestu – Zelenej oáze. Je to v podstate menšia zelená lúka na brehu Malého Dunaja, ktorej súčasťou je aj bobrí hrad. Ide teda o príjemné miesto na rodinný výlet či už pešo alebo aj na bicykloch.

Hore