Spravte ham na Vietnam! Gastronómii tejto ďalekej exotickej krajiny sa navýsosť dobre darí aj u nás, tak využite možnosť vyskladať si menu podľa seba!
Smažené rezance poznáte všetci, ale čo je to tá Pho polievka? Ide o tradičné jedlo Vietnamcov, ktoré radi jedia na raňajky, obed, alebo večeru.
Možno ju považovať za polievku, ale aj plnohodnotné jedlo a jej hlavnú náplň tvorí vývar, široké ryžové rezance – bánh pho a tenké plátky hovädzieho mäsa. Pridávajú sa rôzne koreniny, pochutiny ako čierne korenie, rybacia omáčka a kuchynské byliny ako bazalka, koriander, mladá cibuľová vňať, dôležitá je tiež limeta a čili paprika.
Vývar, ktorý sa považuje za základ tohto jedla sa tradične pripravuje z hovädzích špikových kostí a rôznych korenín ako napr. zázvor, škorica, badián a mnohé iné. Kosti, ktoré sú dokonale zbavené mäsa, sa dusia vo veľmi dlhom a zložitom procese. Čím dlhšie sa dusia, tým je vývar kvalitnejší.
Navštívte krásne priestory novootvorenej vietnamskej reštaurácie SEN GARDEN so slovenskou obsluhou. Pekne naaranžované porcie potešia nielen žalúdok, ale i oko.