Pôvodná ponuka už bohužiaľ vypršala. Prezrite si jej detaily.

Stavebné sporenie v ČSOB Stavebnej sporiteľni

Spýtajte sa nás na čokoľvek k ponuke

Často sa pýtate

Ako uplatniť
Nada

Dobry den, chcela by som sa opytat ze ak si teraz vyberiem frekvenciu vkladov rocne, bude mozne si to neskor zmenit na mesacne alebo naopak?
Ak si zmluvu vypracujem online dnes za kolko dni mi bude dorucena na podpis?
Dakujem

Alena Groschová

Dobrý deň,
pre potreby uzavretia zmluvy o stavebnom sporení síce musíte uviesť, o akú frekvenciu vkladov (ročne, mesačne) máte záujem, v skutočnosti ale na účet stavebného sporenia vkladáte toľko a tak často, ako Vám to možnosti dovoľujú, preto nie je potrebné nikam chodiť a nič meniť.
K druhej otázke: ak si zmluvu uzavriete dnes, najneskor zajtra bude odovzdaná na doručenie poštou alebo kuriérom (podľa toho, čo ste si vybrali). Návrh zmluvy zaslaný poštou Vám bude doručený v lehotách stanovených poštou, ak Vám doručíme dokumentáciu prostredníctvom kuriéra, tak do Bratislavy to bude +1 deň a mimo Bratislavu maximálne +3 dni.

Oľga

Dobrý deň, koľko je u vás ročný poplatok za vedenie účtu stavebného sporenia? Ďakujem.

Alena Groschová

Dobrý deň,
poplatok za správu vkladového účtu (poplatok za vedenie účtu) je v ČSOB stavebnej sporiteľni 12 EUR ročne.

Renáta

Dobrý deň!
Mám zmluvu v inej stavebnej sporiteľni,kde mi sporenie končí 18.mája.Jedná sa o zmluvu zvýhodnenej prémiou.Môžem po tomto dátume u Vás uzatvoriť novú zvýhodnenú zmluvu?Bude smerodajné dátum ukončenia a uzatvorenia zmluvy alebo pripísanie sumy získanej zo sporenia na môj účet?Ďakujem

Alena Groschová

Dobrý deň,
zmluvu o stavebnom sporení môžete s nami uzatvoriť aj pred ukončením prémiovo zvýhodnenej zmluvy o SS vedenej v inej stavebnej sporiteľni. Bude však vedená ako prémiovo znevýhodnená. Keď Vám skončí prémiovo zvýhodnená zmluva v inej stavebnej sporiteľni, požiadate o prémiové zvýhodnenie zmluvy u nás.

Julo

Dobrý deň,

kupón som zakúpil, no zistil som, že je potrebné mať bankový účet v SR a čakať doma na zmluvu. Keďže pracujem v zahraničí, kde sa aj dlhodobo zdržujem, nespĺňam tieto dve podmienky, nemôžem teda túto ponuku využiť?

Alena Groschová

Dobrý deň,
zašlite, prosím, svoj mailový kontakt na algroschova@csobsp.sk .
Odpoveď Vám zašlem hneď, ako zistím všetky dostupné možnosti.

Julo

Je potrebné túto zmluvu doručiť osobne alebo stačí ju po podpísaní poslať poštou? 


Je možný jednorázový vklad, alebo je nutné posielať platby na sporenie mesačne? 


Po akej dobe je možné zmluvu vypovedať (a za aký poplatok – podľa aktuálneho sadzobníka) tak aby som neprišiel o štátnu prémiu? 


Ďakujem.
Alena Groschová

Dobrý deň,
po zakúpení kupónu a uzavretí Návrhu zmluvy o stavebnom sporení (prostredníctvom našej internetovej stránky alebo prostredníctvom Infolinky) Vám bude doručený návrh zmluvy na podpis buď kuriérom (bezplatne) alebo poštou. Spôsob doručenia si vyberáte pri uzatváraní návrhu zmluvy. Takže, ak Vám návrh zmluvy doručí na podpis kuriér, po vybavení všetkých súvisiacich formalít Vami podpísanú zmluvu a potrebné dokumenty prevezme a odovzdá ich nám. Ak Vám návrh zmluvy príde poštou, po jej podpísaní a priložení potrebných dokumentov nám ich zašlete na našu adresu (budete ju mať oznámenú).
Výška a periodicita vkladov je na Vašom rozhodnutí.
Ak vypoviete zmluvu do 2 rokov od jej uzavretia, poplatok je (v zmysle aktuálneho sadzobníka poplatkov) vo výške 1,5 % z Vami zvolenej cieľovej sumy (CS). Ak vypoviete zmluvu medzi 2. až 4. rokom od jej uzatvorenia je poplatok 1 % z CS. Pri výpovedi zmluvy medzi 4. až 6. rokom je poplatok 0,5% z CS. Výpoveď zmluvy po 6. roku od uzatvorenia je bez poplatku.

Nataša

Je garantovaný úrok z vkladov 2% p.a. počas celých 6-tich rokov?

Alena Groschová

Dobrý deň,
v zmysle platných Všeobecných obchodných podmienok pre stavebné sporenie má ČSOB stavebná sporiteľňa právo jednostranne meniť ročnú úrokovú sadzbu z vkladov. Môže sa tak stať v najmä v súvislosti so zmenou všeobecne záväzných právnych predpisov alebo zmenou našej obchodnej politiky súvisiacej s vývojom na finančných trhoch.

Daniela K.

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, ak by som si založila staveb.sporenie na sumu 50000,–eur a vložila jednorázovo 14000,Eur v júli 2013 a chcela čerpať staveb.úver 50.000,–eur, ako najskôr by som mohla resp.dalo by sa to ešte do konca roka 2013. Ja aj manžel sme živnostníci a za minulý rok som mala základ dane ja 782,62 eur a manžel 1784.21 eur.Ako krytie úveru- zábezpeku by sme dali 3-izb.byt a vlastníme aj pozemok v hodnote 17400 eur. Spolu s manželom sme klientmi ČSOB a máme tu uzatvorené aj iné účty -osob.podn. a pod. V prípade že by ste nám vyhoveli aká bude úroková sadzba na úver ak by sme ho uzatvorili na 20–25 rokov.Ďakujem

Alena Groschová

Dobrý deň,
podľa Všeobecných obchodných podmienok pre stavebné sporenie môžete získať stavebný úver v ČSOB stavebnej sporiteľni (ČSOB SP) najskôr po 24 mesiacoch sporenia. Pri Vami požadovaných parametroch, by ste stavebný úver získali za 2,8 roka za sadzbu 4,99 % p.a. na 16 rokov. Kým získate stavebný úver, môžete využiť mimoriadny medziúver za sadzbu od 3,59 % p.a. (závisí od Vašej hodnotiacej bonity, avšak podľa Vami uvedených údajov by bola výsledná úroková sadzba asi 4,04 % p.a.). Splátka úveru vo fáze medziúveru by bola približne 243 EUR a vo fáze stavebného úveru približne 264 EUR.
Odporúčame Vám uzavrieť zmluvu o stavebnom sporení cez Zľavomat a následne na poradenskom mieste ČSOB SP požiadate o zmenu typu sporenia. Na poradenskom mieste ČSOB SP by Vás informovali aj o ostatných náležitostiach súvisiacich s úverom a zároveň by Vám spresnili parametre úveru. Zoznam poradenských miest ČSOB SP najbližšie k Vášmu bydlisku nájdete na našej webovej stránke www.csob.sk alebo si stretnutie s poradcom stavebného sporenia dohodnite prostredníctvom našej Infolinky 0800 111 303.

Gabriela

Dobrý deň!Chcem sa spýtať koľko je u ČSOB stavebej sporiteľni najmenej mesačne sporiť a aká je najnižšia cieľová suma,aby sa zachovala plná štátna prémia i úročenie vkladu?Ďakujem za odpoveď.

Alena Groschová

Dobrý deň,
minimálny mesačný vklad stavebného sporenia u nás je je 0,6% z cieľovej sumy. Minimálna cieľová suma je 1500 EUR. Ak chcete za rok 2013 získať plnú štátnu prémiu, mali by ste na účet stavebného sporenia vložiť v roku 2013 jednorazovo alebo formou viacerých vkladov sumu 577,30 EUR.

Miroslava

To znamená, že ak uzavriem zmluvu s cieľovou sumou
15 000 eur, poplatok za uzavretie zmluvy bude namiesto
150 eur / 1 % z cieľovej sumy / iba 4 eura ?

Alena Groschová

Dobrý deň,
pri akejkoľvek výške cieľovej sumy bude poplatok za uzavretie zmluvy o stavebnom sporení v type sporenia Profit (pre dospelých) a Profit Kľúčik (pre deti) 4 eurá.

Otázky k tejto ponuke sú už uzavreté. Ak nám chcete poskytnúť spätnú väzbu, prosím kontaktujte nás.

Hore