Baristický kurz domácej prípravy pravého talianskeho espressa
Prehľad ponuky
Správna príprava kávy je rituál. Je to umenie! Staňte sa umelcom na 6-hodinovom praktickom kurze a pripravujte kávu ako skutočný majster!
Návšteva sa bude rozplývať nad výbornou kávou, ktorú im doma pripravíte, a na každú ďalšiu návštevu sa bude tešiť o to viac! Svojou kávou budete medzi svojimi priateľmi povestní, zároveň však hostitelia a kaviarne budú trpieť vašimi znalosťami a náročnosťou. :)
Káva predsa nie je len nápoj dodávajúci energiu, ale aj prostriedok na prehlbovanie priateľstva. Pozvite svojich známych na dokonalú domácu kávu!
Šesťhodinový kurz začína teoretickým úvodom, kde sa dozviete základy o tom, čo sa pod názvom káva vlastne skrýva, aké existujú druhy kávy a ako sa líšia a ako majú vyzerať, keď sú správne pripravené. Zároveň si všetky novo nadobudnuté informácie vyskúšate pri praktickej príprave nápojov. Kurzom vás prevedie profesionálny barista Richard Stehlík, majiteľ značky Cafe d'Elvert, ktorý zaškoľuje obsluhu v najlepších reštauráciách a kaviarňach (napr. v reštaurácii Marcela Ihnačáka alebo La Bouchée Brno). Cieľom kurzu je priblížiť možnosti prípravy kávy v domácich podmienkach pre amatérskych nadšencov. Ak si prinesiete vlastný kávovar, poradí vám barista s jeho nastavením, aby ste si pripravili exkluzívnu kávu aj v domácich podmienkach. Ak nemáte domáci kávovar, presvedčíte sa, že kvalitný stroj na domácu prípravu espressa sa dá zaobstarať lacnejšie, ako si možno myslíte. Kurzy majú maximálny počet 10 účastníkov, čo umožňuje naozaj individuálny prístup. V prípade väčšej skupiny je možné dohodnúť aj individuálny termín. |
- Ako si správne doma pripraviť espresso
- Ukážeme vám, že rozdiel medzi ristrettom a espressom nie je len v objeme
- Aké kávové nápoje je možné z espressa pripraviť
- Aký je rozdiel v čerstvej a starej káve
- Len čerstvo namletá káva je správne, ukážeme tiež prečo
- Ako vyzerá správna extrakcia – ochutnáte dobre pripravenú, ale tiež preextrahovanú a podextrahovanú kávu
- Čistota kávovaru má zásadný vplyv na chuť kávy, ukážeme ako na to
- Technika šľahania a nalievania mlieka do cappuccina- nejde o latté art, aj baristi sa musia najskôr správne naučiť našľahať mlieko bez bublín
|