Vyberte sa odhaliť nespočetné farebné škály, úžasné vône a rozmanité chute vína. Ktovie, možno niekde medzi nimi objavíte aj „pravdu“.
Počas 1,5-hodinovej ochutnávky spoznáte jednotlivé vína, výrobcov,
krajiny, z ktorých pochádzajú, ale zistíte tiež, ako si vína správne
vyberať na pitie, k pokrmom či dokonca ako investíciu. Dozviete sa, ako sa vína delia podľa farby, cukornatosti a spôsobu výroby. Naučíte sa, ako
správne držať kalichy na víno a ako ho degustovať tak, aby ste z neho mali
skutočne najlepší zážitok.
Medzi jednotlivými vínami si budete môcť pochutnať na slanom
občerstvení – Mediteriánsky tanier (rôzne zahraničné
syry, olivy, prosciutto). Na konci degustácie budete mať možnosť nákupu vo
vínotéke. Ak zakúpite celý kartón vína, someliér vám bezplatne pribalí
ešte jednu fľašu.
Svetom tých najlepších vín vo WINE EXPERT vás prevedie Tomáš
Vyšvader, profesionálny someliér z WINE EXPERT, ktorý na Slovak
Food Festivale prekonal rekord, keď odsabrážoval obrovský 12-litrový sekt
Ferrari. Zároveň sabrážou 7 fliaš s rôznym objemom vytvoril nový
rekord.
Mladistvé prosecco s okúzľujúcou vôňou zelených jabĺčok, bielych
kvetov a stredomorských byliniek. Jeho chuť je harmonická a svieža vďaka mikroklíme v oblasti Saomí. Predstavuje skvelý aperitív alebo svieži
doplnok k morským plodom.
Intenzívne a voňavé víno jemnej rubínovej farby, s dominantnými tónmi
lesných plodov, ktoré sú sprevádzané charakteristickou pikantnosťou
korenia a tónmi kvetov šípovej ruže. Suché a harmonické víno, ktoré
zaujme svojou eleganciou a šťavnatosťou.
Predstavuje skvelý aperitív alebo svieži doplnok k morským plodom. Má
elegantnú svetložltú farbu s intenzívnou arómou citrusov (najmä
ružového grepu) a egrešov. Hrozno sa po mechanickom zbere jemne lisuje,
pričom na toto víno sa používa iba šťava z prvého lisovania.
Fermentácia prebieha prevažne v nádržiach z nehrdzavejúcej ocele
s vybranými kvasinkami na zvýšenie aromatických vlastností vína. Časť
sa fermentuje vo francúzskych dubových sudoch, čím sa vínu dodáva chuť a bohatosť.
Táto odroda momentálne zažíva v Modre renesanciu. Svieži Silván
z vinohradu Kozy má ľahkú vôňu zeleného jabĺčka a lúčnych kvetov.
Jeho chuť je hravá, jemne opojná a podmanivá.
Toto víno pochádza z jedného z najvyššie položených vinohradov
v Modre – Hon Šarkaperky. Jeho chuť je šťavnatá a elegantná,
s jemným zvyškovým cukrom (20 g/l), ktorý prispieva k dokonalej
harmónii. Kedysi tradičná modranská odroda s veľkými výsadbami je už
dnes veľkou vzácnosťou.
V tomto intenzívnom rubínovo-červenom víne sa arómy červeného a čierneho ovocia miešajú so zaujímavou stopou korenia. Ovocná chuť je
doplnená pozoruhodnou prítomnosťou jemných, hodvábnych tanínov a dlhou
dochuťou.