Nájdite to pravé korenie do svojej kuchyne – čierne, biele, zelené, ružové, čokoládové a mnohé ďalšie!
Prehľad ponuky
Sladkého už bolo dosť. Prišiel čas si život poriadne okoreniť!
Inšpirujte sa aj ďalšími ponukami! Na jedno poštovné si teraz môžete objednať viacero produktov od predajcu icanspice.sk .
Milovníci steakov pozor! Drvené čierne korenie bude vašou top koreninou, jej veľkosť je priam stvorená na dochutenie mäsa. Avšak nikde nie je povedané, aby ste zostali len pri mäse. Výborne sa hodí k hydine, do polievok a prívarkov. Môže sa pridať ku šalátom, k cestovinám ale výborne sa hodí aj ku grilovanej zelenine. |
Čierne korenie je večným šlágrom kuchýň, základným pilierom hlavných chodov i príloh. V čase jeho objavenia bolo tak drahé, že ho spomínali ako čierne zlato a používali ho aj ako menu. Môžete ho pridať k hydine, červenému mäsu, polievkam, prívarkom, kyslému, šalátovým nálevom (aj k šalátom), k slaným cestám a k dusenej alebo opekanej zelenine. Veľa diétnych jedál a pokrmov zdravej životosprávy pozostáva z čierneho korenia, pretože je veľmi variabilné a má veľmi dobré účinky. |
Toto obľúbené a nepostrádateľné korenie môžete pridať k hydine, červenému mäsu, polievkám, prívarkom, šalátovým nálevom (aj k šalátom), k slaným cestám a k dusenej alebo opekanej zelenine. Veľa diétnych jedál a pokrmov zdravej životosprávy pozostáva z čierneho korenia, pretože je veľmi variabilné a má veľmi dobré účinky. |
Posypte svoje jedlá farebnou škálou, ktorú produkovala príroda! Vedeli ste, že krík korenia žije a rodí hoci aj 30 rokov? Na jednej rastline sa urodí zelené, ružové, čierne a biele korenie. Bobule korenia sa sfarbujú závisle od toho, koľko času zrejú na kríku. Aróma korenia je večná, preto je výhodné držať si doma väčšie množstvo tohto korenia – veď je nevyhnutnosťou pre vaše pokrmy. Sypte ho na hotové jedlá alebo ho použite v poslednej fáze varenia, čím dosiahnete intenzívny účinok. |
Toto korenie sa vôňou podobá na škoricu, klinček, ale aj na muškátový orech, kardamóm a borievkové bobule. Vďaka veľavravnému a rozmanitému svetu chutí môžete nové korenie pridať skoro ku všetkému. Hodí sa ku hydine, bravčovému, klobáse i divine. Môže sa objaviť v talianskych ragú a v jedlách mediteránu. Jeho neviditeľná zvodnosť dobre pôsobí na krémové polievky a hocijaké paradajkové jedlá. Pripravte z tejto koreniny nálev a primiešajte aj zelené a čierne korenie. Smelo robte experimenty, pretože toto je veľmi zvláštna, no bezpečná korenina! Nevynechaj ju ani z dezertov: mliečnych a ovocných pochúťok, výborne sa hodí aj k čokoládovým zákuskom. |
Vďaka veľavravnému a rozmanitému svetu chutí môžete nové korenie pridať skoro ku všetkému. Hodí sa ku hydine, bravčovému, klobáse i divine. Môže sa objaviť v talianskych ragú a v jedlách mediteránu. Jeho neviditeľná zvodnosť dobre pôsobí na krémové polievky a hocijaké paradajkové jedlá. Pripravte z tejto koreniny nálev a primiešajte aj zelené a čierne korenie. Smelo robte experimenty, pretože toto je veľmi zvláštna, no bezpečná korenina! Nevynechaj ju ani z dezertov: mliečnych a ovocných pochúťok, výborne sa hodí aj k čokoládovým zákuskom. |
Kým v amerických regiónoch ho poznajú ako burinu, u nás je známa ako solídna korenina. Pripravte si pečené kačacie prsia, ktoré môžete pripraviť so zmesou ružového a čierneho korenia alebo môžete pridať zelené korenie. Získate veľmi príjemnú jemnú chuť, ktorá sa mieša s troškou pikantnosti. Týmto korením môžete doplniť aj chuť rýb a hydiny a veľmi sa hodí i do šalátov. |
Najpopulárnejšieho člena zo škály korenia oberajú v začiatočnej fáze zrenia, potom ho nechajú namáčané v morskej vode, nakoniec ho zbavia tmavého obalu, ktorý ho obklopuje. Je menej pikantný ako jeho spoločník – čierne korenie, ktoré je používané každodenne, ale o nič nezaostáva v aróme a chuti. Koreninová rastlinka charakteristickej vône sa hodí k ázijským jedlám. Môžete ho použiť k polievkám, nálevom, k smotanovým jedlám, šalátom a k ragú. Často je kombinované s anízom, muškátovým orechom, miernym chili alebo aj so sójovou omáčkou. |
Najpopulárnejšieho člena zo škály korenia oberajú v začiatočnej fáze zrenia, potom ho nechajú namáčané v morskej vode, nakoniec ho zbavia tmavého obalu, ktorý ho obklopuje. Je menej pikantný ako jeho spoločník – čierne korenie, ktoré je používané každodenne, ale o nič nezaostáva v aróme a chuti. Koreninová rastlinka charakteristickej vône sa hodí k ázijským jedlám. Môžete ho použiť k polievkám, nálevom, k smotanovým jedlám, šalátom a k ragú. Často je kombinované s anízom, muškátovým orechom, miernym chili alebo aj so sójovou omáčkou. |
Táto korenina má v sebe zvláštnu, sladkastú chuť, ktorá sa podobá muškátovému orechu, škorici a tymiánu. Výborne sa hodí k ananásovým a čokoládovým jedlám. Ak toto korenie začnete používať, môžete ho vyskúšať v omáčkach i nálevoch, keďže účinne osvieži každým aj najjednoduchší recept. Pri mletí dávajte pozor na to, aby ste používali mažiar a nie klasický mlynček na korenie, pretože jeho štruktúra malý mlynček ľahko nabúra. |
Tento typ korenia je najsilnejší. Je to korenie, ktoré je populárne medzi kuchármi reštaurácií s hviezdičkou Michelin. Toto korenie, pochádzajúce z indického Malabaru, je sladkasté, horké, no popritom v sebe ukrýva výnimočne aromatické chute. Začnite ho používať s polievkami, potom môžu nasledovať prívarky, hríbové jedlá a omáčky. Môžete ho pridať ku každému mäsovému jedlu a výborne dotvorí chuť rýb. |
V tomto mixe môžete nájsť päť hlavných základných korenín, štyri z nich pochádzajú z jedného kríka, len ich oberajú v inom intervale zrenia. Nové korenie je vyčnievajúcim členom – je väčšie, takže ho hneď rozpoznáte. Posypte týmto mixom hotové jedlo alebo ho pridajte v poslednej fáze prípravy jedla, čím získate intenzívnejší účinok. |
Toto korenie je dobrým priateľom čerstvých šalátov a je tajnou ingredienciou pre fanúšikov ovocných aróm. Má jedinečnú voňu, ktorá sa podobá na čokoládu. Použite ho v záverečnej fáze varenia, aby sa jeho aróma prejavila intenzívne. Vrchol kulinárskeho umenia môžete dosiahnuť, ak toto korenie použijete k divine, ragú, nálevom a marinádam. Jeho chuť pripomína príjemné kakao, ktoré je jemne pálivé. |
Toto malé korenie bolo v období stredoveku jedným z najdrahších korenín. V súčasnosti je tajnou zbraňou šéfkuchárov. Chuťou a arómou sa podobá na eukalyptus a mätu. Na prvýkrát cítiť trpkú, na klasické korenie charakteristickú chuť s trochou štipľavosti. Často ho opečú skôr, než by sa dostalo do obchodného obehu, preto sa stáva ešte zaujímavejším. Je výborným dochucovadlom tofu, zelenín, cestovín a rôznych mäsových jedál. Kvôli jedinečnej chuti kubebu môžete použiť namiesto klinčeka. |
Čerstvá chuť, pekná farba a príjemne jemná pikantná chuť – to všetko nájdete v zelenom korení. Jeho plody sa oberajú v najskoršej fáze zrenia a to je dôvod jedinečnej chuti. Zelené korenie sa výborne hodí k hydine, divine a bravčovému, preto je s ním vynikajúca i marináda na tieto mäsá. Mimo nemusí zostať ani rybacie mäso. |
Prečítajte si viac o I CAN SPICE
Príbeh I CAN SPICE sa začal v Indii – v krajine korenín. Zakladateľov firmy ohromila gastronómia, tie fenomenálne koreninové jedlá, ktoré sa slovami nedajú opísať. Po návrate narazili na chudobný výber korenín a prišli na to, že v každodennom živote by sme mali byť viac otvorení pre nové chute. Nemali by sme sa báť experimentovať a vyskúšať nové recepty. Nepotrebujete byť šéfkuchárom, stačí, ak zbožňujete jedlá a radi ich pripravujete či už pre seba, kamošov alebo pre rodinu. Pri snahe o výnimočnosť sa snažili svoje koreniny začarovať do vkusných boxov. Odvaha, jedinečnosť a v neposlednom rade praktickosť boli ich hlavným krédom pri navrhovaní balenia, v ktorom vaše koreniny budú robiť radosť nielen ústam, ale aj oku. |
Inšpirujte sa aj ďalšími ponukami! Na jedno poštovné si teraz môžete objednať viacero produktov od predajcu icanspice.sk .
Adresa pre prípadné vrátenie tovaru:
Spice Brothers s.r.o.
Hadovce 183
945 01 Komárno
Obilniny obsahujúce lepok
pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridné odrody a výrobky z nich
Kôrovce
a výrobky z nich
Vajce
a výrobky z nich
Ryby
a výrobky z nich
Podzemnica olejná (Arašidy)
a výrobky z nich
Sójové bôby (Sója)
a výrobky z nich
Mlieko
a výrobky z neho
Škrupinové plody
mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu orechy, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a výrobky z nich
Zeler
a výrobky z neho
Horčica
a výrobky z nej
Sezamové semená (Sezam)
a výrobky z nich
Oxid siričitý a siričitany
v koncentráciách vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjadrené SO2
Vlčí bôb (Lupina)
a výrobky z neho
Mäkkýše
a výrobky z nich
Upozornenie:
Informácie o alergénoch sú poskytované priamo poskytovateľom tejto ponuky, nie spoločnosťou Slevomat.cz, s.r.o. – organizačná zložka Slovensko. Poskytovateľ nesie výlučnú zodpovednosť za správnosť týchto informácií. V prípade ďalších otázok na zloženie či alergény kontaktujte priamo poskytovateľa ponuky.