Okoreňte si život i jedlá s rôznymi druhmi štipľavých paprík
Prehľad ponuky
Zabudnite na nudu, život si treba poriadne okoreniť! A pri jedle to platí dvojnásobne!
Inšpirujte sa aj ďalšími ponukami! Na jedno poštovné si teraz môžete objednať viacero produktov od predajcu icanspice.sk .
Je to naozaj základná korenina každých dní. Má priaznivý účinok nielen na svet chutí jedál, ale voľakedy dávno paprikovým šnapsom „liečili” aj nádchu. Túto koreninu používajte ku každému jedlu, ku ktorému by ste urobili perkeltový základ (na masti opečená cibuľka) a vždy dbajte na to, aby sa paprika nespálila, lebo potom bude mať horkastú chuť. Spestriť ňou viete nielen mäsité jedlá, ale aj napr. karfiolový paprikáš, ku ktorému pridáte majorán, petržlen a máličko bazalky. K obedu môžete pripraviť uhorkový šalát, do poobedňajšieho olovrantu papriku pridajte napr. k tvarohovej nátierke. |
Ste, takpovediac, závislý od látky kapsaicínu, vďaka ktorej cítite štipľavosť? Chilli je potom presne korenie pre vás! Nachádzajú sa v ňom aj zrnká, v ktorých sa intenzívne valí pikantná a ohnivá nálada. Chilli so zrnkami odporúčame k juhoamerickým jedlám, omáčkam, šťavám. K tomuto koreniu servírujte trochu syra a veľmi veľa vody. Priatelia vám budú vďační! Okrem štipľavých receptov klasických chutí v jedlách sú však aj iné! Pripravte pikantnú chilli čokoládovú polevu, ktorou zalejete ovocie – výborný recept pre zimné i letné obdobie! |
Za pomenovanie tejto koreniny môže Kolumbus, ktorý si myslel, že ňou môže nahradiť vtedy veľmi drahé čierne korenie. Kajanská paprika je základom mnohých jedál, koreninových zmesí a omáčok. Medzi iným aj veľmi populárnej Tabasco omáčky, ktorá by bez nej nebola tá pravá. Ak by ste mali chuť na každodenný prípravok na posilnenie imunity, pripravte paradajkovú šťavu s kajanským korením, pridajte k tomu citrónovú šťavu, Worcestrovú omáčku a sójovú omáčku. Podľa chuti je možné toto korenie pridať k slaným jedlám, marináde mäsa, omáčkam. Experimentovať v kuchyni je dovolené, ale s touto koreninou dávajte pozor, lebo jedlo môže byť nakoniec až veľmi štipľavé. |
Červená paprika dokáže zamaskovať pocit bolesti, preto ju môžeme vnímať aj ako prirodzené analgetikum. Pravdaže, jej chrumkavá chuť v jedlách je oveľa príjemnejšia ako boj s bolesťami. V Afrike, v Indii a v Mexiku má jej používanie tradíciu, avšak musíte dbať na to, že sušená verzia tejto papriky má viacnásobne väčší účinok ako čerstvá paprika. Nemusíte sa obávať jej štipľavosti, pripravte k nej troška tvrdého syra. Čo sa týka jej použitia, štipľavá paprika je naozaj mnohostranná a bezhraničná. Môžete ju využiť v rôznych ragú, plnkách, polievkach, marinádach, sendvičových krémoch, šalátoch. Pre sladkomilných sa odporúča bez obáv kombinovať túto populárnu koreninu v zákuskoch a krémoch. |
Pikantné ázijské jedlá, ako aj niekoľko pikantných jedál americkej kuchyne, by neboli dostatočne autentické bez thajskej papriky. Zároveň je táto paprika, podobajúca sa na oko vtáka, oveľa príjemnejšia a jemnejšia než klasické ostré chilli. S radosťou sa ňou korenia ryby a iné plody mora. Môžete u pridať do tradičných slovenských jedál a omáčok. Pozor – aj najväčší fanúšikovia chilli by mali byť obozretní, lebo táto paprika je naozaj štipľavá. |
Údená paprika má tmavočervenú farbu, korenistú chuť a opojnú dymovú arómu. Získava sa sušením a pomalým údením papriky sladkej. Dodá gulášom, omáčkam, polievkam zaujímavú arómu a výbornú údenú príchuť. |
Pôvodne pár centimetrová mexická rastlinka je vyslovene silné chilli. Na 10-miestnej stupnici by zabrala isté 8. miesto, preto je potrebné byť pri prvom ochutnaní naozaj opatrný. Môžete ju pridať k chilli omáčkam, k taccu i thajským polievkam. Je dobré mať z nej trochu v zásobe pre tých hostí, ktorí sú skutočnými fanúšikmi chilli! |
Nasaďte si sombrero a privítajte najlepšie chute Mexika vo svojej kuchyni! Guajillo je druhou najobľúbenejšou chuťou oblasti a jej ovocná, svieža chuť očarí vás i vašich priateľov. Táto pikantná korenina je výborná k marinádam, salsa omáčkam, paradajkovým omáčkam a taktiež k chilli omáčkam. |
Jedným z darov Mexika je jalapeno, ktoré je právom najznámejším a najpopulárnejší korením amerických domovov. Plná chuť, mäsitá dužina a mimoriadne ohnivý štipľavý účinok. Výnimkou však je, keď proces zrenia trvá dlhšie – presne ako u tejto červenej verzie. Táto rastlina je jednou z tých odrôd chilli, ktorá je vo svojej zelenej fáze oveľa štipľavejšia, neskôr, ako zreje do červena, sa jej chuť zmierňuje. Túto populárnu, miernejšiu verziu môžete použiť skoro ku každému jedlu, ktorému by ste chceli dať charakteristickú, hlbokú chuť. Je nevyhnutnou súčasťou mnohých šalátov i pikantných omáčok. Týmto korením môžete ozdobiť grilované mäsá a dodať odvahu rôznym koreninovým zmesiam! Je použiteľné aj k dodatočnému dochuteniu hlavných chodov. K víkendovému filmovému maratónu z neho viete pripraviť vlastnú salsovú omáčku. Len pridáte trochu k cibuli, limetke, paradajkovej omáčke, cesnaku a k troche cukru. |
Táto korenina je základom chilli zmesi a pochádza z Brazílie a Jamajky. Zrelá môže mať červenú či hnedú farbu. Napriek tomu, že je mimoriadne silná, má citrusovú, ovocnú chuť. Je to zaujímavá kombinácia a výborne sa hodí k ovocným jedlám. Ak každodenné jednoduché pálivé jedlá už pre vás nie sú výzvou, siahnite po ovocnom košíku a spoznajte toto nové kombo. |
Oveľa viac sa podobá na tradičnú papriku, ale má jemnejší účinok pálivosti. Je dokonalá pre tých, ktorí nechcú, aby im štipľavejšie chilli urobilo prekvapenie. Táto paprika je známa pod menami „chilli negro” alebo „chilaca chile”. Posledným menom nazývajú čerstvú nesušenú verziu tejto papriky. Pretože nie je príliš silná, môžete ju použiť v rôznych receptoch. Šalátom, polievkam a ragú prepožičiava pikantnú chuť. Môžete ju pridať aj do perkeltov, alebo ľahších mexických jedál. Tortilla alebo tacco sa vďaka tejto paprike stávajú ešte originálnejšími. |
Prečítajte si viac o I CAN SPICE
Príbeh I CAN SPICE sa začal v Indii – v krajine korenín. Zakladateľov firmy ohromila gastronómia, tie fenomenálne koreninové jedlá, ktoré sa slovami nedajú opísať. Po návrate narazili na chudobný výber korenín a prišli na to, že v každodennom živote by sme mali byť viac otvorení pre nové chute. Nemali by sme sa báť experimentovať a vyskúšať nové recepty. Nepotrebujete byť šéfkuchárom, stačí, ak zbožňujete jedlá a radi ich pripravujete či už pre seba, kamošov alebo pre rodinu. Pri snahe o výnimočnosť sa snažili svoje koreniny začarovať do vkusných boxov. Odvaha, jedinečnosť a v neposlednom rade praktickosť boli ich hlavným krédom pri navrhovaní balenia, v ktorom vaše koreniny budú robiť radosť nielen ústam, ale aj oku. |
Inšpirujte sa aj ďalšími ponukami! Na jedno poštovné si teraz môžete objednať viacero produktov od predajcu icanspice.sk .
Adresa pre prípadné vrátenie tovaru:
Spice Brothers s.r.o.
Hadovce 183
945 01 Komárno
Obilniny obsahujúce lepok
pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridné odrody a výrobky z nich
Kôrovce
a výrobky z nich
Vajce
a výrobky z nich
Ryby
a výrobky z nich
Podzemnica olejná (Arašidy)
a výrobky z nich
Sójové bôby (Sója)
a výrobky z nich
Mlieko
a výrobky z neho
Škrupinové plody
mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu orechy, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a výrobky z nich
Zeler
a výrobky z neho
Horčica
a výrobky z nej
Sezamové semená (Sezam)
a výrobky z nich
Oxid siričitý a siričitany
v koncentráciách vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjadrené SO2
Vlčí bôb (Lupina)
a výrobky z neho
Mäkkýše
a výrobky z nich
Upozornenie:
Informácie o alergénoch sú poskytované priamo poskytovateľom tejto ponuky, nie spoločnosťou Slevomat.cz, s.r.o. – organizačná zložka Slovensko. Poskytovateľ nesie výlučnú zodpovednosť za správnosť týchto informácií. V prípade ďalších otázok na zloženie či alergény kontaktujte priamo poskytovateľa ponuky.