Zážitková degustácia „Hot Pot“ v čínskej reštaurácii Peking pre 4 alebo 8 osôb
Prehľad ponuky
Vedeli ste, že spoločné stolovanie v Číne má prísne pravidlá a vlastnú etiketu? Doprajte si kultúrno-gastronomický zážitok v luxusnom salóniku čínskej reštaurácie Peking. Najlepším kuchárom v tomto prípade nebude hlad, ale práve VY!
Čínska gastronomická kultúra má veľa rôznych podôb vo všetkých regiónoch najľudnatejšej krajiny sveta. Jednou z nich je aj spoločné stolovanie za špeciálnym okrúhlym stolom, počas ktorého si sami naberáte ingrediencie a tie si tepelne upravujete v kotlíku s mäsovým vývarom, aby ste si ich mohli vychutnať čo najčerstvejšie. Tento okrúhly stôl má 2 poschodia – na hornej časti stola sú umiestnené všetky ingrediencie na tepelnú úpravu a na prípravu zmesí prílohových omáčok. Na jeho dolnej časti máte okrem svojho taniera a misky na jedenie aj varnú platňu, na ktorej sa vám neustále varí mäsový vývar v kotlíku – a práve v ňom si môžete pripraviť všetky lahodné pokrmy.
Konečná príprava jedál trvá nanajvýš zopár minút, no celkové hodovanie časovo presiahne aj 1,5 až 2 hodiny. Vychádza to aj zo zvyku, že vychutnávanie dobrého jedla týmto spôsobom je často spojené s obchodnými rokovaniami businessmanov, ktorí veria, že najlepší obchod uzatvoria, keď so svojím obchodným partnerom „zlomia spoločný chlieb“.
Základné pravidlá stolovania v čínskom salóniku zobrazíte kliknutím TU.
Pri skutočných obchodných rokovaniach sa striktné pravidlá stolovania začínajú už pri samotnom usádzaní za stôl. Zasadací poriadok sa odvíja od hierarchického postavenia účastníkov skupiny, ktorá ide spolu stolovať. Vy sa však môžete usadiť ako chcete, najdôležitejšie je, aby ste si celú procedúru od spoznania ingrediencií, ich naberania paličkami, cez varenie vo vývare až po samotné jedenie užili a mali z nej kultúrny zážitok na celý život.
|
Ako si správne pripraviť ingrediencie zo stola?
Pred samotným varením si každý účastník namieša prílohovú omáčku z pastových zmesí a byliniek do vlastnej misky. Do tejto misky si potom môžete namáčať uvarené dobroty, ktoré majú aj po úprave vo vývare stále svoju pôvodnú chuť – omáčka slúži na dochutenie.
Čas prípravy jednotlivých surovín v horúcom mäsovom vývare z bravčových rebierok a zeleniny je rôzny – od zopár sekúnd po cca 7 – 8 minút. Jednotlivé dĺžky prípravy vám ochotne vysvetlí príjemný personál. Do kotlíka si ich naberáte pomocou paličiek a aby sa vám z neho lepšie vyberali, môžete použiť malú naberačku so sitkom.
Obilniny obsahujúce lepok
pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridné odrody a výrobky z nich
Kôrovce
a výrobky z nich
Vajce
a výrobky z nich
Ryby
a výrobky z nich
Podzemnica olejná (Arašidy)
a výrobky z nich
Sójové bôby (Sója)
a výrobky z nich
Mlieko
a výrobky z neho
Škrupinové plody
mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu orechy, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a výrobky z nich
Zeler
a výrobky z neho
Horčica
a výrobky z nej
Sezamové semená (Sezam)
a výrobky z nich
Oxid siričitý a siričitany
v koncentráciách vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjadrené SO2
Vlčí bôb (Lupina)
a výrobky z neho
Mäkkýše
a výrobky z nich
Upozornenie:
Informácie o alergénoch sú poskytované priamo poskytovateľom tejto ponuky, nie spoločnosťou Slevomat.cz, s.r.o. – organizačná zložka Slovensko. Poskytovateľ nesie výlučnú zodpovednosť za správnosť týchto informácií. V prípade ďalších otázok na zloženie či alergény kontaktujte priamo poskytovateľa ponuky.