Pri pečených krídelkách platí priama úmera. Čím sú chrumkavejšie, tým viac chutia! Vyskúšajte pečené kuracie krídelká z Ikigai, ktoré sú inšpirované kórejskou kuchyňou.
Vychutnajte si štedrú 1kg vážiacu nálož ostro-kyslých
krídeliek v reštaurácii Ikigai v Košiciach. Chuť pečených
krídeliek je inšpirovaná kórejskou kuchyňou, takže sa pripravte na poriadnu exotiku!
Ku krídelkám si môžete vybrať jednu z troch príloh – ryžu,
hranolčeky alebo batátové hranolčeky.
Ázijská reštaurácia Ikigai ponúka svojim zákazníkom
jedlá s chuťou ďalekého východu. Profesionálni kuchári hľadali
inšpiráciu pre svoje jedlá až u japonského majstra
šéfkuchára, ktorý im prezradil svoje tajomstvá. Jedálny lístok
v Ikigai ponúka netradičnú fúziu kórejskej, japonskej a vietnamskej kuchyne a kultúry.
Okrem nevšedného jedla Ikigai ohuruje najmä priestormi, ktoré vás
okamžite prenesú do ďalekých zemí. Reštaurácia je moderne
zariadená, hýri farbami a steny zdobia nádherné tematické maľby a obrazy, ktoré môžete skúmať, kým budete čakať na svoje
jedlo.
Prečo sa reštaurácia volá Ikigai? Prečítajte si viac o význame tohto
slova.
Výraz Ikigai vznikol zo spojenia výrazov ikiru (život) a kai (mať hodnotu) a prekladá sa ako „zmysel života“. Obyvatelia ostrova
Okinawa, ktorí patria k najstarším obyvateľom planéty, ho ale vysvetľujú
ešte presnejšie – „dôvod, prečo vstať ráno z postele“.
A kým Japonci tento koncept poznajú už viac ako 1 000 rokov, západný
svet ho ešte len teraz začína skúmať.
Šťastie podľa filozofie Ikigai spočíva v tom, že budete robiť
to, čo vás baví, čo máte radi a zároveň na tom dokážete zarobiť a prosperovať.