Indická kuchyňa, ktorá sa vyznačuje používaním korenín, zeleniny, ovocia a obilnín „od výmyslu sveta“, je jednou z najrozmanitejších na svete. Príďte ochutnať jej špeciality do reštaurácie Dosa & Samosa v Bratislave.
Ak patríte k milovníkom orientálnych chutí a túžite po spoznaní originálnych jedál podľa tradičných receptúr, tak neváhajte a príďte si urobiť radosť do bratislavskej reštaurácie Dosa & Samosa. Tešiť sa môžete príjemné prostredie, ústretový personál, no predovšetkým na lahodné pokrmy, ktoré uspokoja nároky vegánov i milovníkov mäsa.
Butter chicken (kuracia) alebo meshoor (zeleninová) dosa
Dosa je tenká placka pripomínajúca palacinku. Jemné a slané cestíčko je pripravené z fermentovanej šošovice a ryže, ktoré sa podáva s mäsovou alebo zeleninovou plnkou (podľa variantu), zeleninovým sambarom a kokosovým a paradajkovým chutney.
Samosa (kuracia alebo zeleninová)
Samosa je vyprážaná taštička z krehkého cesta, ktoré je naplnené pikantnou zmesou korenených zemiakov, cibule, hrášku a kuracieho mäsa či šošovice (podľa variantu). Tento pokrm sa už od stredoveku podáva ako obľúbené predjedlo alebo občerstvenie.