Zdolávať tatranské štíty je určite super, no zdolať dosku s horou mäsa z originálneho BBQ texaského grilu je určite lepšie. Hlavne vtedy, keď máte Tatry doslova na dohľad. Príďte sa o tom presvedčiť na vlastný žalúdok do Rock Farm!
Len máloktorá reštaurácia sa môže pochváliť panoramatickým výhľadom na Vysoké Tatry. A práve to v spojení s výborným jedlom na vás čaká v Rock Farm. Využite príležitosť a príďte si pochutnať na lahodných grilovaných špecialitách priamo pod tatranské štíty.
Na stole vám pristane doska plná mäsových špecialít z originálneho BBQ texaského grilu, ktorú doplnia chutné prílohy a omáčky. Súčasťou dosky sú hovädzie rebrá s domácou nakladanou zeleninou a cibuľovým chutney, hamburgery s trhaným BBQ hovädzím mäsom údeným na čerešňovom dreve a bravčové rebrá v domácej marináde Jack Daniels & Cola.
Mäso z prevereného chovu
Mäso Aberdeen Angus pochádza z prevereného ekologického chovu zvierat zo slovenskej farmy LUTILA a pri jeho výrobe sú dodržiavané prísne pravidlá stanovené pre ekologickú poľnohospodársku výrobu. Úplne bezkonkurenčná je kvalita mäsa, pre ktorú je plemeno Angus na celom svete uznávané a žiadané. Mäso mladých býkov tohto plemena patrí medzi najchutnejšie steakové mäsá pre svoju špecifickú chuť a výrazné mramorovanie. Je krehké, šťavnaté a voňavé. Bližšie detaily o mäse si môžete prečítať kliknutím TU.
Aberdeen Angus je mäsové plemeno hovädzieho dobytka pochádzajúce pôvodne zo severovýchodného Škótska, kde bolo vyšľachtené už v 18. storočí. Toto plemeno patrí medzi geneticky bezrohé, plášťovo čierne. Hovädzí dobytok žije celý svoj život na pastvinách voľne, teľatá sú ponechané u svojej matky a dlhšiu dobu dojčené, živia sa iba trávou a v zime senom, strava neobsahuje hormóny, antibiotiká ani výkrmné múčky.
Mäso z ekologického poľnohospodárstva má menej kalórií a tuku ako mäso z priemyselného chovu, je tiež bohatšie na omega-3 mastné kyseliny, ktoré sú dôležité pre zdravie. Vďaka zdravej strave hovädzieho dobytka, BIO hovädzie mäso obsahuje 2× viac beta-karoténu, ktorý znižuje riziko rakoviny a kardiovaskulárnych chorôb. Zvieratá chované v ekologickom chove nesmú byť vystavované stresu, ktorý má nepriaznivý vplyv na kvalitu mäsa, chovatelia dohliadajú aj na dobu prepravy a metódu porážky. To všetko zaručuje bezkonkurenčnú kvalitu mäsa so zachovaním všetkých dôležitých živín.
Špeciálnym však nie je len samotné mäso, ale aj osobitý a na Slovensku ojedinelý spôsob prípravy. Mäso sa pri tomto spôsobe pečie a údi pomaly, pomocou neustáleho udržovania teploty dymu. Výsledkom približne 10 až 16 hodinového údenia je potom jemné, šťavnaté mäso s typickou arómou.
Rock Farm
Štýlová reštaurácia s barom, zázemím a priestormi ako stvorenými pre relax s rodinou, priateľmi či kolegami. Príďte si vychutnať jedinečnú atmosféru pri úžasnom jedle, s dobrým pivom, drinkom alebo plným pohárom kvalitného vína.
Rock Farm je svet šťavnatých mäsitých jedál z grilu z vlastného bio chovu, chutných šalátov, krehkých dezertov a tradičných jedál z podtatranského regiónu. Najedia sa tu fanúšikovia mäsových špecialít, no na svoje si prídu aj vegetariáni. Kvalitné suroviny, mäso z vlastného chovu farmy Lutila a kus mágie je však to, čo sa snažia naservírovať každému jednému z vás.