Pôvodná už ukončená ponuka

Rehabilitácie pre Damiánka s genetickým ochorením

Nenechajte si ujsť nové ponuky podniku Pomáhame o. z.

Postrážime, aby vám už žiadna nová ponuka neutiekla.

 Upozorniť na nové ponuky

Podobné ponuky, z ktorých si určite vyberiete

Zobraziť viac podobných ponúk

Zobraziť pôvodnú ponuku

Prehľad ponuky

Spolu vybrané
12 947,00 €
3247 ľudí prispelo
ukončené
5,0

Som rád, že aj prostredníctvom Zľavomatu vieme pomôcť tým, ktorí to potrebujú 💪🏻

Matúš
Adresná pomoc Damiánkovi V.
Prispieť môžete už od 3 €
100 % sumy ide na dobročinný účel
Spolu vybrané
12 947,00 €
3247 ľudí prispelo
ukončené
Varianty (4)
Adresná pomoc Damiánkovi V.
Prispieť môžete už od 3 €
100 % sumy ide na dobročinný účel

Dvojročný Damiánko nelozí ani nebehá ako jeho rovesníci. Bráni mu v tom ťažké genetické ochorenie, ktoré sa vyznačuje poruchou tvorby životne dôležitých hormónov. V tomto období sú pre neho nadovšetko kľúčové rehabilitácie.

Na Zľavomate dávame každý rok priestor viac než 10 deťom, ktoré potrebujú uhradiť drahé zdravotné rehabilitácie či špeciálne pomôcky, no poisťovňa ich prepláca buď len čiastočne alebo vôbec. Tento príbeh za Damiánka zaslala jeho mama, ktorá potrebuje pomôcť s úhradou rehabilitácií pre svojho malého syna:

„Volám sa Damiánko Varga a mám necelé 2 roky, ale veľkú chuť žiť. Narodil som sa 7 dní po termíne ako „zdravý,“ ale pri novorodeneckom screeningu mi z krvi zistili genetické ochorenie CAH – kongenitálna adrenálna hyperplázia.

Je to ťažké ochorenie, pri ktorom nastáva rozvrat metabolických procesov s poruchou rastu. Lekári síce rodičom tvrdili, že budem mať a žiť plnohodnotný život bez obmedzení, ale opak je pravdou. Vo svojich 22 mesiacoch nelozím, nesedím, ani sa neviem plaziť. Mám ťažkú hypotóniu (zníženú hybnosť svalov, ktoré sú ochabnuté) a ak nezačnem intenzívne rehabilitovať, tak sa môj stav začne zhoršovať.

Okrem toho mám diagnostikovaný aj Allan-Herndon-Dudley syndróm, ktorý ovplyvňuje schopnosť poznávať, pohyblivosť a moje celkové zdravie.

Mamka a ocko chcú pre mňa to najlepšie a dokonca sa mamka rozhodla vrátiť sa do práce, aby som mohol absolvovať čo najviac cvičení a terapií teraz, kým mám veľkú šancu na veľké zlepšenie. Veľmi by som chcel rodičom urobiť radosť a posunúť sa, lebo sú stále smutní z toho, že môj starší braček Miško nás opustil, keď mal 5 rôčkov, na iné závažné ochorenie.

Chcem preto poprosiť všetkých dobrých ľudí, aby ste mi pomohli rozhýbať moje telíčko, spevnieť a postaviť sa na nožičky. Ja to veľmi chcem, mamka s ockom to veľmi chcú, ale naša situácia je taká, že bez cudzej pomoci veľa toho nezmôžem.“

Ako by rodina využila finančný dar?

  • Vaše príspevky pre Damiánka poputujú na rehabilitácie v špecializovanom rehabilitačnom centre Svetielko.

Ako môžete pomôcť?

  • Stačí si zakúpiť voucher v tejto ponuke. Celá čiastka putuje po ukončení akcie prostredníctvom občianskeho združenia Pomáhame, o. z. na pomoc Damiánkovi.
  • Ak nemôžete finančne prispieť, pomôže aj zdieľanie tejto výzvy, aby zasiahla čo najväčší okruh ľudí. 
Hore